Mainos

Ryöstöjen määrä Helsingissä kasvanut – lähes puolet alaikäisten tekemiä

Helsingissä on tehty alkuvuoden aikana huomattavasti enemmän ryöstöjä kuin viime vuonna. Poliisin tietoon on kesäkuun loppuun mennessä tullut kaikkiaan 240 ryöstöä, mikä on noin 50 enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Poliisi on huolissaan erityisesti siitä, että lähes puolet pääkaupungissa tehdyistä ryöstöistä on alaikäisten tekemiä. Yleensä uhrina on suunnilleen samanikäinen teini, ja rikokset tehdään pääasiassa ydinkeskustassa metroasemien tuntumassa.

- He valitsevat jonkun yksittäisen uhrin tai 2-3 henkilöä, joiden ympärille mennään porukalla. Sitten uhkaillaan, että saat turpaan, jos et anna sitä tai tätä. Saalis on kännykkä tai vähäinen määrä rahaa, kertoo rikosylikomisario Juha Rautaheimo.

Viime viikkoina poliisin tietoon on tullut myös muutamia tapauksia, joissa teinit ovat anastaneet vanhusten kasseja.

– Tähän pitää saada mukaan sosiaalityö ja ehkä psykiatrinen sairaanhoito. Asiaan pitää puuttua selvästi ja osoittaa, että tämä ei ole vain puhuttelu, kuulustelu ja ulos, Rautaheimo sanoo.

Nuorten tekemistä ryöstöistä tulee poliisin tietoon vain murto-osa, sillä usein uhrit eivät uskalla tai halua ilmoittaa rikosta. Myöskään ryöstäjä ei seurauksia mieti.

– Välttämättä nuoret eivät ymmärrä, että siitä tulee merkintä rikosrekisterini ja se pysyy aina perässä. Jos on alaikäisestä kyse, nuori ehkä ajattelee, että ei tule syytettä, arvelee nuoriso-ohjaaja Sheikh Musse Mahad Omar.

Katso Hannu Hallamaan juttu (Seitsemän uutiset 13.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.