Mainos

Ryöstäjät saivat kymmenien miljoonien timanttisaaliin 3 minuutissa

Brysselissä lentokentällä tapahtunut timanttiryöstö oli yksi suurimmista koskaan, arvioi Antwerp World Diamond Centre. Raskaasti aseistautuneet miehet ottivat eilisiltana mukaansa jalokiviä noin 50 miljoonan dollarin arvosta.

Tapahtumat alkoivat, kun kaksi mustaa autoa kaartoi Zaventemin lentokentän kiitoradalle juuri ennen kello kahdeksaa illalla. Niissä oli Telegraphin mukaan sinisenä vilkkuvat poliisiauton valot.

Mercedes Benz ja Audi jarruttivat turvayhtiö Brinkin panssariauton ja lentoyhtiö Helvetic Airlinesin matkustajakoneen vierelle, lehti kertoo. Lähtöluvan saanut kone oli valmis lentoon kohti Zürichiä.

Lähtö ei onnistunut, kun autoista purkautui kahdeksan poliisiunivormuun pukeutunutta naamiomiestä. Heillä oli mukanaan konepistoolit.

Ryöstäjät lastasivat lentokoneen ruumasta autoihinsa noin 120 laatikkoa arvokiviä. Telegraphin mukaan varsinainen ryöstö oli ohi kolmessa minuutissa.

Asialla ammattilaiset

Ryöstön aikana ei ammuttu laukaustakaan. Kukaan ei loukkaantunut, eivätkä koneen parikymmentä matkustajaa huomanneet mitään tapahtuvan ennen kuin he kuulivat lentonsa peruuntuvan.

Ryöstäjät pakenivat paikalta samasta aukosta, josta olivat tulleet. He olivat murtautuneet aidan läpi pahaa-aavistamattomien matkustajien ja lentokentän henkilökunnan nähden.

Toinen autoista löytyi myöhemmin lentokentän ulkopuolelta poroksi palaneena, mutta toinen auto ja kahdeksan miestä olivat tiessään.

- Tämä ei ollut sattumanvarainen ryöstö. Se oli hyvin valmisteltu - - nämä olivat ammattilaisia, sanoi Brysselin syyttäjänviraston edustaja Anja Bijnens.

Monet varastetuista timanteista olivat leikkaamattomia, kertoi Antwerp World Diamond Centren edustaja Caroline Wolf Telegraphin haastattelussa.

Siksi on hyvin epätodennäköistä, että nimettömäksi jätetty omistaja voisi saada ne takaisin.

- Niitä ei ole leikattu ja niillä ei epäilemättä ole todistuksia. Ne voi vain myydä ja ne katoavat pian.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.