Mainos

Ryhmäkanteen valmistelu etenee sittenkin

Hallitus jatkaa sittenkin ryhmäkanneasian valmistelua. Hallitus on päättänyt, että asian valmistelu jatkuu oikeusministerin päinvastaisista lausunnoista huolimatta.

Oikeusministeri Jussi Järventaus (kok.) johtaa nyt työryhmää, jonka tehtävä on parin viikon kuluessa selvittää, voidaanko ympäristö- ja työrikosasioihin soveltaa samanlaisia käytäntöjä kuluttajansuoja-asioissa kuin mitä ryhmäkannelaissa olisi saavutettu. Ryhmäkanne-esityksen sijasta tarkoituksena on kuluttajansuojalain muutoksessa mm. parantaa kuluttaja-asiamiehen asemaa. Kuluttajansuoja-asioiden suuntaviivoista on sovittu jo hallituksen iltakoulussa.

Vihreiden eduskuntaryhmä ilmoitti tänään olevansa tyytyväinen, että hallitus ottaa asian vielä jatkokäsittelyyn. Tavoitteena on ryhmän mielestä oltava ryhmäkanteen tai sitä vastaavien oikeuskeinojen mahdollistaminen paitsi kuluttaja-asioissa myös ympäristö- ja rikosasioissa. Sinänsä vihreät eivät pidä riittävänä Järventauksen esittämää ratkaisumallia ryhmäkanteesta. Ryhmän kannanotossa muistutetaan. että esitetyllä mallilla voidaan turvata kuluttajien etuja, mutta hallitusohjelmassa kirjattiin tavoitteeksi ryhmäkanteen käyttöönotto myös ympäristö- ja työrikosasioissa.

Paavo Lipposen (sd.) johtaman hallituksen ohjelmassa mainitaan selkeästi, että ryhmäkanteen käyttöönotto mahdollistetaan ympäristö-, työrikos- ja kuluttajasuoja-asioissa. Järventauksen ratkaisu on aiheuttanut hämmennystä, sillä yleensä hallitusohjelmaa ei muuteta yhden ministerin päätöksellä. Järventaus on entinen Suomen Yrittäjien puheenjohtaja. Johtaessaan yrittäjiä Järventaus vastusti ajatusta ryhmäkanteesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.