Mainos

Rybkin: neuvottelut hedelmällisiä

Venäjän uusi turvallisuusneuvonantaja Ivan Rybkin sanoi tänään olevansa tyytyväinen ensimmäisiin neuvotteluihinsa tshetsheenisissien edustajien kanssa. Rybkin keskusteli eilen kahden ja puolen tunnin ajan sissijohtaja Aslan Mashadovin kanssa.

Rybkinin mukaan neuvottelut olivat hedelmälliset ja auttoivat eteenpäin rauhan luomisessa Tshetsheniaan. Rybkin ilmoitti Venäjän suostuvan sissien suunnitelmiin vaalien järjestämisestä vain, jos Tshetshenian demilitarisoinnissa edistytään. Venäjän ja tshetsheenien rauhansopimuksessa ei mainita vaaleja, mutta sissit ilmoittivat aiemmin tässä kuussa yksipuolisesti, että vaalit pidetään 27. tammikuuta.

Rybkin vahvisti, että Venäjä aikoo jättää Tshetsheniaan kaksi rykmenttiä sotilaita. Hänen mukaansa tästä on olemassa presidentti Boris Jeltsinin määräys ja siitä on sovittu tshetsheenien edustajien kanssa. Sissit ovat vaatineet, että kaikkien Venäjän joukkojen on vetäydyttävä Tshetsheniasta.

Venäläiset kuitenkin pelkäävät, että se merkitsisi käytännössä Tshetshenian itsenäistymistä. Rauhansopimuksessa kysymys Tshetshenian perustuslaillisesta asemasta päätettiin jäädyttää viideksi vuodeksi.

Rybkin sai hoitaakseen yhteydet tshetsheeneihin sen jälkeen kun hänen edeltäjänsä Aleksandr Lebed erotettiin aiemmin tässä kuussa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.