Mainos

Ryanair: Poistumasta kieltäytyneet matkustajat olivat kohtuuttomia

Halpalentoyhtiö Ryanair puolustelee neljän lentonsa käännyttämistä Ranskasta Belgiaan.

Aiemmin tänään uutisoitiin yli sadan vihaisen matkustajan kieltäytyneen poistumasta lentokoneesta, joka oli laskeutunut Ranskan sijasta Belgiaan. Matkustajat istuivat tuntikausia pimeässä koneessa vailla ruokaa ja juomaa.

Ryanairin mukaan käännytykset johtuivat Pariisissa olleesta sumusta, minkä vuoksi neljä yhtiön konetta ei päässyt laskeutumaan Paris Beauvais -lentokentälle ja ne päätettiin käännyttää Belgian Liegeen. Lentoyhtiö kiittelee tiedotteessaan, että kolmen lennon matkustajat noudattivat hyvin miehistön ohjeita ja siirtyivät kentällä odottaviin linja-autoihin. Bussit veivät matkustajat perille Pariisiin.

Ryanair moittii, että yhden lennon matkustajat olivat "kohtuuttomia" ja kieltäytyivät noudattamasta henkilökunnan pyyntöjä, jotka olisivat mahdollistaneet matkan suorittamisen loppuun. Lopulta miehistö joutui poistumaan koneesta, kun matkustajien käytös muuttui häiritseväksi.

Marokon Fezistä Pariisiin matkalla olleen koneen matkustajat pysyivät koneessa siihen saakka, kunnes lentokenttäpoliisi vaati heitä poistumaan. Myös heidät kuljetettiin lopulta busseilla Pariisiin.

Halpalentoyhtiön edustaja Stephen McNamara pahoittelee tilanteesta matkustajille mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Ryanairin mukaan on kuitenkin täysin lentoturvallisuuden standardien mukaista, että lennot siirretään toiselle lentoasemalle, kun sää sulkee alkuperäisen lentoaseman.

McNamaran mukaan Liegen lentokentällä sattunut välikohtaus kuuluu nyt poliisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.