Mainos

Ryanair paransi tulostaan

Tulostaan parantaneen Ryanairin pääjohtaja Michael O'Leary arvioi, että lentolippujen keskihinta tulee kaikella todennäköisyydellä tippumaan selvästi myös tänä vuonna.

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair paransi tuntuvasti tulostaan maaliskuussa päättyneellä tilikaudella. Yhtiön johdon arviot lippujen hintojen laskusta painoivat kuitenkin yhtiön osakekurssin pitkälti päälle 10 prosentin laskuun Lontoon pörssissä.

Ryanair on kilpailevan easyJetin tavoin ollut viime vuodet kovassa kasvussa, kun yhtiöt ovat siivunneet itselleen osuuksia halvoilla hinnoilla Euroopan lennoista. Tämän vuoksi ne eivät ole kärsineet yhtä pahoin Irakin kriisistä ja sars-keuhkokuumeesta kuin suuret kilpailijansa.

Ryanairin viime vuoden nettovoitto oli melkein 240 miljoonaa euroa. Voitto kasvoi liki 60 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihtoa kertyi 35 prosenttia edellisvuotista enemmän eli 842,5 miljoonaa euroa, vaikka lippujen keskihinta putosi 6 prosenttia.

Matkustajien määrä kasvoi hieman päälle 40 prosenttia 15,7 miljoonaan. Pääjohtaja Michael O'Leary varoitti, että lippujen keskihinta tulee kaikella todennäköisyydellä tippumaan selvästi myös tänä vuonna. Se johtuu kovasta kilpailusta ja euron vahvistumisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.