Mainos

Ruususelle syyte Vanhas-kirjasta

Susan Ruususta ja hänen kirjansa kustantajaa syytetään pääministerin yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittämisestä. Vanhanen vaikuttaa tyytyväiseltä päätökseen.

Susan Ruusunen (ent. Kuronen)ja kustantaja Kari Ojala saavat syytteen Pääministerin morsian -kirjasta. Helsingin kihlakunnansyyttäjä Simo Kolehmainen katsoo, että teos loukkasi pääministeri Matti Vanhasen yksityisyyttä.

Vanhanen teki tutkintapyynnön asiasta heti vaalien jälkeen. Pääministeri halusi selvityttää juuri sitä, loukkasiko Pääministerin morsian -kirja hänen yksityisyyttään.

Vanhanen tyytyväinen päätökseen

Pääministeri Vanhanen kommentoi syytettä tuoreeltaan nettipäiväkirjassaan.

- Tein keväällä tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Syyttäjä ilmoitti äsken nostavansa syytteen. Asia siirtyy nyt tuomioistuimen ratkaistavaksi.

- Tätä kautta saamme ainakin yhden linjauksen siitä, missä kulkee yksityisyyden raja.

Kustantaja: Käsittämättömiä syytteitä

- Tänään julkistetut syytteet Pääministerin morsian -kirjasta ovat käsittämättömiä. Pääministeri ja oikeuslaitos ovat tukahduttamassa sananvapautta. Suomessa ei ole enää sallittua kirjoittaa ja julkaista omasta elämästään muistelmia, joissa mainitaan toisia ihmisiä arkipäiväisissä yhteyksissä, Kari Ojala kommentoi syytettä kirjapainon tiedotteessa.

- Lakitieteellinen outous syytteissä on, että kustantajaa koskeva syyte kohdistuu minuun, vaikka en ole julkaissut yhtään kirjaa. Etukeno Oy on, ja vastaan sen asioista, mutta juridisesti kysymys on aivan eri asiasta, Ojala miettii.

Vanhanen myy talonsa

Vanhanen ilmoittaa kirjoituksessaan myös myyvänsä Lepsämän-talonsa entisen vaimonsa Merja Vanhasen kanssa. Hän kirjoittaa, että myynnistä on tehty toimeksianto. Jos kauppa toteutuu, sitten on edessä jollain aikataululla uuden talon rakennuttaminen Lepsämään.

- Innostava haaste, hän hehkuttaa.

Vanhanen kirjoittaa me-muodossa. Tämä lienee osoitus siitä, että hänen entisellä vaimollaanMerja Vanhasella on edelleen omistusosuus kiinteistöstä. Vanhaset erosivat takavuosina, ja Merja Vanhanen muutti yhteisestä talosta muualle Nurmijärvelle.

Lehdistön kiinnostus tirkistelyä

Kirjoituksesta voi aistia Vanhasen ylettömän vastenmielisyyden kiinnostukseen, joka kohdistuu hänen yksityisyyteensä. Hän pitää yksinkertaisesti lehdistön kiinnostusta tirkistelynä.

- Helpotan nyt kaikkien toimitusten työtä ja kerron, että allekirjoitimme toimeksiantosopimuksen kiinteistövälittäjän kanssa. Samalla hyväksyimme sellaisinaan hänen ehtonsa ja esittämän hintapyynnön, hän kirjoittaa purevasti.

Vanhanen myöntää, että kauppaa koskevat asiat ovat julkisia. Samalla hän muistuttaa, että ei yksityishenkilöllä eikä edes ministerillä sinällään ole mitään velvollisuutta kertoa tällaisista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä.

Vanhanen kertoi Merjan arvuutelleen, kauankohan kestää ennen kuin toimitukset ovat liikkeellä siitä, kun he alkoivat kertoa hankkeesta ulospäin. Vanhanen veikkasi muutamaa viikkoa. Aika supistuikin muutamaan. Tämän kommentin hän varusti hymiöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.