Mainos

Ruusunen tuomiosta: Päätös on väärä

Susan Ruusunen vetoaa sananvapauteen, kertoo MTV:n Viihdeuutiset. Ruusunen tuomittiin sakkoihin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä Pääministerin morsian -kirjassa.

– Päätös on väärä, sananvapautta ei voi mielestäni rajoittaa sillä, minkä kohdan voi kertoa ja minkä ei. Kirjassa ei ole mielestäni mitään intiimiä. Myös Vanhanen oli itse kommentoinut teosta harmittomaksi, joten miten harmiton teos voi aiheuttaa kärsimystä? Susan Ruusunen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Korkein oikeus on tuominnut myös kirjan kustantajan Kari Ojalan sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Sakkorangaistus on hovioikeuden määrittelemät 20 päiväsakkoa Ruususelle sekä 60 päiväsakkoa Ojalalle.

Lisäksi Ojalan on maksettava pääministeri Matti Vanhaselle korvauksia henkisestä kärsimyksestä tuhat euroa.

Ojalaan ja Ruususeen kohdistetut menettämisvaatimukset kuitenkin hylättiin, sillä heidän ei katsottu saaneen rikoksen johdosta taloudellista hyötyä. Hovioikeus oli aiemmin tuominnut Ruususen ja Ojalan maksamaan valtiolle 8 500 euroa.

– Mukava oli kuitenkin kuulla, että rikoshyötyä kirjasta emme saaneet. Asiaa on nyt käsitelty eri oikeusasteissa 3,5 vuotta, ei asia enää näissä mittapuissa pyöritä minun jokapäiväistä elämääni. Pyrin pysymään julkisuudessa pois, huomenna Kiinaan lomalle suuntaava Ruusunen toteaa.

MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa Ruusunen sanoo oppineensa asioita nyt kantapään kautta ja olevansa viisaampi ja vahvempi kuin ennen tätä kolmen vuoden oikeuskäsittelyä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.