Ruusunen: Olisin halunnut pyytää Matilta anteeksi

Kohukirjailija Susan Ruususta kuultiin oikeudessa heti pääministeri Matti Vanhasen kuulemisen jälkeen. Ruusunen toisti jo aamupäivällä oikeudessa kerrottuja asioita siitä, miksi hän lähti kirjaprojektiin.

- Oli tarve oikaista tiettyjä asioita ja kertoa oma herkkä suhde. Minulle se kuitenkin oli ihan oikea suhde, Ruusunen sanoi.

Pääministeri Matti Vanhanen oli juuri kertonut, että kirja on loukannut häntä. Entisten seurustelukumppanien katseet eivät kohdanneet tiettävästi kertaakaan oikeussalissa.

- Olisin halunnut pyytää Matilta anteeksi, ettei ollut tarkoitus loukata, Ruusunen sanoi ja purskahti itkuun.

Ruususen kertoo kirjan perustuneen päiväkirjamerkintöihin. Hän on itse tuottanut tekstiä 20 sivua, tapahtumia seurustelun alusta juhannukseen saakka. Tämän jälkeen hän on puhunut asiasta nauhalle.

Ruusunen sanoi pohtineensa vuosi sitten myös sitä, oliko kirjan kirjoittaminen laillista.

- Kari Ojala vakutti erittäin useaan otteeseen, ettei häntä tarvi neuvoa, koska hänellä on 30 vuoden kokemus kustantajana.

Ruusunen sanoi, ettei hän ole keksinyt kirjan otsikkoa. Kirjan julkaisupäivänä viime helmikuussa hänestä ei tuntunut hyvältä.

- Minua hävetti! Kirja ei ollut sen näköinen, johon olisin halunnut laittaa oman nimeni alle.

- Siitä näkee, että se on tehty tosi kiireellä, Ruusunen sanoi.

Ruusunen vakuutteli, ettei raha tai julkisuus ole ollet hänen päämotiivinsa kirjan kirjoittamiseen. Hän kertoi kieltäytyneen aluksi myös antamasta tekstiviestejä julkaisijalle. Se tapahtui kuitenkin prässin alla.

- Miksi -kysymystä olen kysynyt itseltäni monta kertaa. Ehkä sen tilanne, paine ja stressi ja olotila, Ruusunen sanoi.

Ruusunen suostui kuulemisensa päätteksi median tentattavaksi.

- Se, mikä ei tapa, se vahvistaa, hän sanoi itsekin jo selvästi vahvempana.

Lue kaikki jutut ja katso videot erikoissivuiltamme

Lue myös:

    Uusimmat