Mainos

Ruumiista kasataan tiesulkuja Haitissa

Maanjäristyksestä pelastuneet haitilaiset ovat alkaneet kasata kaduilla ja raunioissa lojuvista ruumiista tiesulkuja osoittaakseen mieltään kansainvälisen hätäavun viipymiselle, kertoo Time-lehden kuvaaja uutistoimisto Reutersille.

- He ovat alkaneet tukkia teitä ruumiskasoilla. Tilanne alkaa olla uhkaava. Ihmiset ovat kyllästyneet avun puutteeseen, Shaul Schwarz kertoo järkyttyneenä.

Yli kaksi vuorokautta tuhoisan maanjäristyksen jälkeen kymmenet tuhannet haitilaiset ovat ilman puhdasta vettä, ruokaa, suojaa ja lääkkeitä. Monet eloon jääneistä ovat rakentaneet tilapäisiä majoja ja telttoja lakanoista.

Kansainvälinen apu on alkanut virrata Haitin pääkaupunki Port-au-Princen lentokentälle nopeammin kuin avustuskoneita ehditään purkaa, mutta konkreettisen avun antamista saarelaisille ei vielä olla päästy alkamaan.

Pelastustyöntekijöiden mukaan uhriluku tulee nousemaan rajusti, mikäli järistyksessä loukkaantuneiden kymmenien tuhansien haitilaisten ensiapua ei päästä aloittamaan vuorokauden sisällä.

Haitin presidentti Rene Preval ilmaisi eilisiltana kiitollisuutensa kansainvälisestä avusta, mutta samalla myös surullisuutensa Haitin kriisin johdosta.

- Olen hyvin surullinen, koska niin monet ihmiset ovat kuolleet ja niin monet joutuvat kärsimään. Maani on suurissa vaikeuksissa. Olen toisaalta myös iloinen siitä, että maailma on meidän kanssamme ja auttaa meitä, Preval sanoi pääkaupunki Port-au-Princen lentokentällä myöhään eilen.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.