Mainos

Ruumiintarkastus suututti Pohjois-Korean pois YK-kokouksesta

Pohjois-Korea on vetäytynyt YK-kokouksesta Frankfurtin lentokentällä tapahtuneen selkkauksen vuoksi. Pohjoiskorealaiset diplomaatit joutuivat eilen lentokentällä perusteelliseen turvatarkastukseen, jonka he kokivat loukkaavaksi.

Koreat

YK:n vuosituhatkokoukseen matkalla ollut Pohjois-Korean 15-henkinen valtuuskunta lähti tänään takaisin kotimaahansa. Pohjois-Korean edustajat olivat vihaisia saamastaan huonosta kohtelusta Frankfurtin lentokentällä Saksassa. Diplomaatit joutuivat amerikkalaisen American Airlines-lentoyhtiön perinpohjaiseen turvatarkastukseen ennen New Yorkin lentoaan.

Pohjois-Korea varoitti tapahtuman vahingoittavan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean viime aikoina hieman lämmenneitä suhteita. Sekä Yhdysvallat että kyseinen lentoyhtiö esittivät anteeksipyyntönsä tapahtuneesta. Amerikkalaisten mukaan kyseessä oli puhdas möhläys.

Lentoyhtiö oli noudattanut Yhdysvaltojen viranomaisten ohjeita, joiden mukaan rutiinitarkastus tehdään lentokentällä aina Yhdysvaltain terroristimaiksi luokittelemien maiden kansalaisille. Diplomaateille tarkastusta ei tehdä. Pohjoiskorealaiset eivät kuitenkaan olleet ilmoittaneet etukäteen aikovansa matkustaa American Airlinesin koneella, mikä ilmeisesti oli yhtenä syynä väärinkäsitykseen.

-Se on totisesti onneton sattumus, jota kadumme, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart.
-Kyseessä oli yhdistelmä tietämättömyyttä meidän käytännöistämme ja luulisin että jonkinlaista tietämättömyyttä sillä puolella (Frankfurtissa) valtuuskunnan saapuessa. Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan pahoitteli tapahtunutta. Hän toivoi, ettei tapahtunut vaaranna Pohjois- ja Etelä-Korean lähentymisprosessia.
(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.