Mainos

Ruumiinavaus: Schiavon aivovamma vakava

Aivovauriopotilas Terri Schiavon aivot painoivat vain noin puolet normaalista. Ruumiinavauksen mukaan nestehukkaan kuolleen Schiavon tilannetta ei olisi voitu parantaa.

Maaliskuun lopulla kuolleella floridalaisella Terri Schiavolla oli laaja ja parantumaton aivovaurio. Asian paljastaa Schiavolle tehty ruumiinavaus, kertoo Floridan kuolinsyyntutkija Jon Thogmartin.

- Hänen aivonsa olivat perinpohjaisesti surkastuneet, Thogmartin sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kuolinsyyntutkijan mukaan Schiavon aivot painoivat noin puolet siitä, mitä aikuisen ihmisen aivojen pitäisi painaa. Vaurio oli Thogmartinin mukaan parantumaton, eikä mikään hoito tai terapia olisi kyennyt asiaa parantamaan.

Thogmartinin mukaan Schiavo kuoli nesteen puutteeseen, eikä ruumiinavauksessa löytynyt todisteita siitä, että häntä olisi pahoinpidelty tai jätetty hoitamatta.

Schiavo nousi julkisuuteen aiemmin tänä vuonna, kun hänen hoidostaan käyty katkera oikeustaistelu läheni loppuaan. Schiavo kytkettiin miehensä vaatimuksesta pois ravintoletkuista 18. maaliskuuta ja hän menehtyi 13 päivää myöhemmin, 31. maliskuuta. Naisen vanhemmat vastustivat päätöstä.

Vanhemmat ja aviomies kävivät Terri Schiavon kohtalosta oikeustaistelua vuosia. 41-vuotiaana kuollut Schiavo sai vakavan aivovaurion 15 vuotta sitten.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.