Mainos

Ruukki Group teki tarjouksen australialaisesta metalliyhtiöstä

Ruukki Group on tehnyt ostotarjouksen australialaisesta metallintuottajasta Sylvaniasta. Hintatarjous on noin 268 miljoonaa euroa. Kauppa toteutetaan suunnatulla osakeannilla niin, että Sylvanian osakkaat saavat vajaan kolmanneksen omistusosuuden Ruukista.

Ruukin mukaan yritysjärjestelyn toteutuminen mahdollistaa sen mineraaliliiketoiminnan laajentumisen Etelä-Afrikassa, jossa myös Sylvania pääasiassa toimii. Australian pörssissä listattu yhtiö on platinaryhmän metallien valmistaja.

Jos Ruukin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy järjestelyt ja muut edellytykset täyttyvät suunnitelmien mukaan, Sylvaniasta tulee Ruukin täysin omistama tytäryhtiö. Yhtiön mukaan tämän on määrä toteutua viimeistään ensi vuoden huhtikuussa.

Bisnekset uuteen uskoon

Ruukki Group on veivannut bisneksiään tasaisin väliajoin uuteen uskoon. Ruukilla on liiketoiminnassaan nykyisin kaksi painopistettä: puunjalostus ja mineraalit.

Viimeksi toukokuussa yhtiö oli Etelä-Afrikassa sulatto-ostoksilla. Ruukki kertoi laajenevansa Etelä-Afrikassa ostamalla enemmistön sulattoyhtiö Mogale Alloysista. Kauppahinta on kokonaisuudessaan reilut 170 miljoonaa euroa. Jo tuolloin Ruukki Group vihjasi, että Mogalen hankinta antaa sille mahdollisuuksia myös lisäyrityskauppoihin mineraali- ja metalliseosbisneksissä. Lisäksi yhtiöllä on muun muassa kaivostoimintaa Turkissa.

Metsäteollisuuden puolella yhtiöllä on ollut ajoittain tuulista. Vielä viime vuonna Ruukki Group puuhasi saha- ja sellutehdashanketta Venäjälle. Miljardihanke kuitenkin kariutui Kostroman aluehallinnon vastustukseen.

Ruukki on kertonut, että se kaavailee puunjalostusliiketoiminnan ja mineraaliliiketoiminnan eriyttämistä. Kummastakin osa-alueesta on ajatuksena muodostaa erilliset listatut yhtiöt ensi vuonna.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.