Mainos

Ruuhonen verohallinnon johtoon

Valtiovarainministeriö on nimittänyt Pekka Ruuhosen verohallituksen määräaikaiseksi pääjohtajaksi vuoden loppuun asti. Nimitys on kuitenkin voimassa enintään sen ajan, kun pääjohtaja Jukka Tammi on pidätettynä virantoimituksesta.

Ruuhonen on verohallituksen verotuslinjan ylijohtaja. Hän saa tehtävästään virkavapauden vastaavaksi ajaksi. Ruuhosen tehtäviä hoitaa puolestaan Mirjami Laitinen verohallituksesta.

Jukka Tammi pidätettiin virantoimituksesta toukokuussa sen jälkeen kun keskusrikospoliisi ilmoitti kuulustelevansa Tammea epäiltynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja avunannosta törkeään veropetokseen.

Valtiovarainministeriö katsoi, että esitutkinta haittaa Tammen edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä. Virantoimituksesta pidättäminen jatkuu kunnes syyttäjä tekee asiassa syyttämättäjättämispäätöksen tai hovioikeus antaa asiasta tuomionsa.

Tammea on kuultu turkulaisen Nostokonepalvelun epäillyistä veropetoksista. Hän omistaa 20 prosenttia yrityksestä, jonka arvellaan pimittäneen liikevaihtoveroja viiden ja puolen miljoonan markan edestä.

Turun hovioikeus kumosi kesäkuussa Nostokonepalvelun asiakirjojen takavarikot. Käräjäoikeuden maaliskuisen päätöksen mukaan yrityksen asiakirjat olisivat pysyneet rikospoliisin hallussa ainakin heinäkuun loppuun saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.