Mainos

Ruuhkamaksuista paisui illan suurin kiista MetropoliAreenassa

Ruuhkamaksuista syntyi illan kiivain debatti MetropoliAreenan vaalitentissä. Vanhalla Ylioppilastalolla väitellyt vaikuttajien joukko jakautui asiassa kahteen leiriin.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) katsoi, että ruuhkamaksujen sijaan on syytä keskittyä yhdyskuntasuunnitteluun, vaikkapa rakentamiseen nykyisten ratojen varrelle. Maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thors korosti Pisara-rataa joukkoliikenteen helpottajana.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen taas tyrmäsi ruuhkamaksut, koska joukkoliikenne ei hänen mukaansa toimi, vaan esimerkiksi VR:n palvelut ovat olleet "täysin puuroutuneita".

Räsästä vastustivat kuorossa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sekä vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki. He olivat ainoat ruuhkamaksun kannattajat. Sinnemäen mukaan Räsäsen käsitys on "väärin päin ajateltu".

- Täytyy ottaa käyttöön ruuhkamaksut, jotta meillä on varoja investoida vielä nykyistä paljon paremmin toimivaan joukkoliikenteeseen.

Väittely yltyi sen verran kiihkeäksi, että paneelin vetäjät siirsivät puheen seuraavaan aiheeseen. Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Anssi Kujala varoitteli vielä pyytämässään puheenvuorossa, että ruuhkamaksujen myötä Helsingin kauppiaat lähtisivät Espooseen ja Vantaalle.

Kujala sai tukijan SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonista. Espoon kaupunginvaltuutettu muisteli kokemuksiaan Lontoossa ja korosti, että sielläkin ruuhkamaksut ajoivat ympäröivän alueen asukkaat pois keskustan kaupoista.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.