Mainos

Ruuan hinnan laskuun ei uskota

Ruokakauppa (Lehtikuva)

Suomalaiset eivät jaksa uskoa, että ruuan hinta laskee, vaikka kauppa niin vakuuttaakin. Tilastot kertovat, että hinnat ovat kääntyneet laskuun muualla Euroopassa, mutta Suomessa ruoka kallistuu edelleen. Vähittäiskaupan piiristä on arvioitu, että hinnat kääntyvät laskuun, mutta MTV:n nettikyselyyn vastanneet eivät sitä usko.

Kysymys kuului sanatarkasti näin "Ruuan hinta nousi vuodessa 10 prosenttia. Uskotko, että hinta lähtee laskuun, kuten kauppa lupaa?" Vastauksia on tullut 1359 kappaletta, niistä ei-vastauksia on 1170 ja kyllä-vastauksia 189. Siis 86,1 prosenttia ei usko ruuan hinnan laskevan, 13,9 prosenttia vastanneista taas uskoo siihen.

"En vaan jaksa uskoa"

Vastausten perusteluista kuultaa läpi pessimismi ja liian monta pettymystä. Hyviin lupauksiin ei jakseta uskoa. Nimimerkki Epäuskoinen sanoo suoraan: "En vaan jaksa uskoa."

-Suomen vähittäiskauppa on kahden ketjun varassa. Äänetön kartelli toimii. Lidl-ketju antaa jotain toivoa rehellisestä kilpailusta, vuodattaa nimimerkki Epäilijä.

Samoilla linjoilla on myös nimerkki NN.

- Suomen ruoka- ja kulutustavarakartelli ei anna mitään alennuksia. Outoa, että hissifirmat ja varaosaliikkeet saavat kartellisyytteitä mutta ruokatukkurit eivät.

Hinnan laskuun uskovillakin on pientä epäluottamusta. Nimimerkki HarryH kirjoittaa, että kyllä raaka-aineitten hinnan lasku heijastuu aikanaan lopputuotteisiin, tosin yllättävän hitaasti. Nyt joku vetää rankasti välistä, epäilee HarryH, vaikka hinnan laskuun uskookin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.