Mainos

Rutiinit opettavat lapsen luottamaan

Aikuisten täytyy myös osata joustaa rutiineissa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut psykologi Tuovi Keränen toivoo nykyvanhemmilta rauhoittumista lasten elämään - lapset ovat pieniä vain hurjan vähän aikaa. Hän painottaa myös rutiinien tärkeyttä lapsen elämässä.

- Lapselle rutiinit ovat elintärkeitä. Hän oppii tutuista rutiineista turvallisuuden tunteen, ja ennen kaikkea hän oppii luottamaan elämäänsä ja itseensä.

Keränen muistuttaa, että lapset tarvitsevat aina valmistautumisajan ja rauhoittumisajan uusiin asioihin siirryttäessa, he elävät täysillä tätä hetkeä. Rutiinit auttavat vanhempia muun muassa nukkumaan mentäessä, kun lapsi pääsee rauhassa tuttujen rutiinien avulla rauhoittumaan yöhön.

Tuovi Keränen painottaa, että aikuisten täytyy myös joustaa rutiineissa. Rutiinit eivät ole tiukkoja käskyjä ja sääntöjä. Se mikä pätee nyt,ei ehkä toimi enää myöhemmin. Aikuisen täytyy ottaa myös huomioon lapsen luonne, tempperamentti ja kehityskausi.

- Lapset tarvitsevat rutiineja aina aikuisuuteen asti, mutta ne muuttuvat koko ajan. Lapset vievät opitut rutiinit omassa elämässään eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.