Mainos

Rusi veti Kansan Uutiset oikeuteen kunnianloukkauksesta

Helsingin käräjäoikeuteen tulleessa oikeusjutussa puidaan Kansan Uutisten uutisointia vuonna 2003, kun ulkoasiainneuvos Alpo Rusiin kohdistuneista vakoiluepäilyistä oli jo tehty syyttämättäjättämispäätös.

Ulkoasiainneuvos Alpo Rusi vaatii Kansan Uutisilta 100 000 euron vahingonkorvauksia törkeästä kunnianloukkauksesta. Lehden entiselle päätoimittajalle ja toimituspäällikölle luettiin tänään kunnianloukkaussyytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Molemmat kiistivät syyllisyytensä.

Oikeuden käsittelyssä oli Kansan Uutisten Rusia käsitellyt juttukokonaisuus, joka julkaistiin kesäkuussa 2003 sen jälkeen, kun Rusiin kohdistuneista vakoiluepäilyistä oli juuri tehty syyttämättäjättämispäätös. Syyttäjän näkemyksen mukaan lehti esitti Rusista valheellisia tietoja tai vihjauksia. Rusin mielestä tapaus aloitti uuden masentavan prosessin, joka vaikeutti hänen urakehitystään ja aiheutti masennusta.

Kansan Uutisten näkemyksen mukaan monipuolinen juttukokonaisuus perustui faktoihin eikä loukannut Rusin kunniaa. Käräjäoikeus antaa päätöksensä kuukauden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.