Mainos

Rusi tyytymätön Ylen selvitykseen

Alpo Rusi on tyytymätön Yleisradion selvitykseen Rusin Stasi-epäilyjen uutisoimisesta. Rusin mielestä Ylen uutisissa pidettiin lähtökohtana, että hän oli syyllinen vakoiluun.

Tohtori Alpo Rusi on saanut Yleisradiolta pyytämänsä selvityksen häntä koskevasta uutisoinnista. Rusin mukaan selvitys ei kuitenkaan ole tyydyttävä.

Rusi vaati selvitystä, koska tuli mielestään leimatuksi DDR:n salaisen poliisin vakoojaksi erityisesti vuoden takaisessa Ylen pääuutislähetyksessä. Suojelupoliisi tutki tuolloin vakoiluepäilyjä, jotka eivät kuitenkaan koskaan johtaneet syytteiden nostamiseen. Rusin mielestä Ylen uutisissa lähdettiin koko esitutkinnan ajan siitä näkökulmasta, että hän on syyllinen. Hänestä esiin olisi pitänyt tuoda myössyyttömyyttä tukevia näkökantoja. Rusin mukaan pääuutislähetys laukaisi prosessin, jossa uutiset olivat kritiikittömästi tietyn näkökulman mukaisia.

Rusi on myös käymässä läpi muiden medioiden uutisointia selvittääkseen, täyttääkö teksti herjauksen tuntomerkit. Hänen mukaansa vastaan on jo tullut tapauksia, joissa asioiden sopiminen median kanssa on mahdotonta, mutta ei suostu yksilöimään tapauksia.

Yle torjuu vahingonkorvausvaatimukset

Yle perustelee Rusin nimen nostamista uutisiin jo esitutkintavaiheessa miehen korkealla yhteiskunnallisella asemalla. Ylen mukaan on hyvin vaikea kuvitella, että uutisointi antaisi perustetta vahingonkorvausvaatimuksille.

-On vähän vaikea kuvitella, mihin vaatimukset perustuisivat, jos on kysymyksessä paikkansapitävä uutinen, joka koskee merkittävässä julkisessa asemassa olevaa henkilöä ja jolla on laajakantaisia yhteiskuntaisia vaikutuksia, sanoo lakimies Kirsi-Marja Okkonen Yleltä.

Rusia ei tyydytä selitys korkeasta asemasta.

-Minun käsitys on, että oli muitakin korkeassa asemassa olevia. Suojelupoliisi on vahvistanut, että 10-15 nimeä on menty läpi. Miksi vain minut valittiin kiinnostuksen kohteeksi, hän kysyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.