Mainos

Rusi-oikeudenkäynti jatkuu tänään

Tänään ja huomenna oikeudessa kuullaan muun muassa Saksan Stasi-arkistoja hoitavan viranomaisen edustajaa sekä presidentti Martti Ahtisaarta.

Suurlähettiläs Alpo Rusin vahingonkorvausjutun oikeudenkäynti jatkuu tänään.

Oikeudessa kuullaan suojelupoliisin edustajia. Myös Saksan Stasi-arkistoja hoitavan viranomaisen päätutkija esiintyy todistajana.

Huomenna todistajina kuullaan presidentti Martti Ahtisaarta, keskustan entistä puoluesihteeriä Eero Lankiaa ja Jääkiekkoliiton puheenjohtajaa Kalervo Kummolaa.

Presidentin näkeminen oikeussalissa on Suomessa poikkeuksellista.

- Olen ollut 17 vuotta rikos- ja oikeustoimittajana ja eipä ole juuri presidenttejä kuultu todistajina. Ahtisaarelta varmaan tiedustellaan eniten siitä, mitä silloinen Supon päällikkö Seppo Nevala kertoi hänelle Rusi-tutkinnasta vuonna 2002. Tuliko esille arvioita syyllisyydestä, syyttömyydestä tai tutkimuksen aloittamiskynnyksestä? Jos Nevalaa ei kuulla salissa, kuten nyt ilmeisesti käy, niin Ahtisaaren kertomuksen merkitys nousee, arvioi MTV3:n rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Rusi haluaa valtiolta 500 000 euroa korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja taloudellisista menetyksistä. Rusin mukaan suojelupoliisi aloitti vuonna 2002 perusteettoman esitutkinnan, jossa hänen epäiltiin vakoilleen entisen Itä-Saksan hyväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.