Mainos

Rusi-jupakkaa yritetty sovitella oikeussalin ulkopuolella

Suurlähettiläs Alpo Rusin ja valtion välisen riita-asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina. Rusi vaatii puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Suurlähettiläs Alpo Rusin valtiolta vaatimia vahingonkorvauksia on yritetty sovitella tuloksetta aivan viime aikoihin saakka.

Rusin oikeusavustajan varatuomari Olli Santasen mukaan neuvottelut ovat tyssänneet valtion haluttomuuteen.

Valtion asianajaja Aarno Arvela sanoo, että valtio on yrittänyt sopua Rusin kanssa vielä senkin jälkeen, kun asia tuli vireille käräjäoikeudessa. Samaan neuvottelupöytään asti osapuolet eivät ole kuitenkaan päässeet.

Molemmat osapuolet ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että tuomari on useaan otteeseen pyytänyt valtiota ja Rusia sopimaan.

Rusi vaatii valtiolta puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia henkisistä kärsimyksistä ja taloudellisista menetyksistä. Helsingin käräjäoikeus ryhtyy puimaan valtion ja Rusin välistä riita-asiaa maanantaina.

Suojelupoliisi epäili vuonna 2002 Rusin syyllistyneen törkeään vakoiluun entisen Itä-Saksan hyväksi. Tieto tutkinnasta johti laajaan julkisuuteen, minkä seurauksena Rusi joutui vetäytymään eduskuntavaaleista ja koki menettäneensä huippuvirkoja.

Vakoiluepäily ei kuitenkaan koskaan johtanut syytteeseen. Valtio kiistää vahingonkorvauksen perusteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.