Mainos

Rushailo: Venäläiskaupungeissa torjuttu pommeja

Sisäministeri Vladimir Rushailo kertoi tänään, että Venäjän terrorisminvastaisen kampanjan ansiosta 16 räjähdystä on saatu estettyä venäläisissä kaupungeissa. Rushailo puhui toimittajille tavattuaan presidentti Boris Jeltsinin.

Poliisi on takavarikoinut 521 tonnia räjähteitä ja pidättänyt 101 ihmistä, Rushailo kertoi venäläisten uutistoimistojen mukaan. Poliisi on yhä valmiustilassa mahdollisten terrori-iskujen varalta Moskovan lisäksi Pietarissa ja Jekaterinburgissa. Terrorisminvastainen operaatio käynnistettiin Venäjällä sen jälkeen kun kolmessa kaupungissa räjähtäneet pommit olivat surmanneet noin 300 ihmistä.

Rushailon mukaan poliisi on nyt selvillä "terroristeista", jotka olivat suunnitelleet Moskovan, Vologodonskin ja Dagestanin Buinakskin räjäytykset.

-Seitsemäntoista Tshetshenian sotapäällikköä on etsintäkuulutettu ja Interpolille on tiedotettu asiasta, Rushailo kertoi Itar-Tassin mukaan. Sisäministeriön joukot ovat käyneet läpi kaikki Moskovan rakennukset ja tiloja rakennuksista vuokraavat välittäjät, sisäministeri kertoi. Moskovan asuinrakennuksia suojaamaan on asetettu ylimääräisiä joukkoja.

Rushailon lisäksi Jeltsin tapasi tänään puolustusministeri Igor Sergejevin, jonka kanssa hän keskusteli sotatoimista Kaukasuksen alueella.

Venäjä teki uusia ilmahyökkäyksiä Tshetsheniaan

Venäjän sotilaskoneet pommittivat jälleen Tshetsheniaa viime yönä ja aamulla, kertoi Venäjän puolustusministeriö. Hyökkäysten kohteina olivat ministeriön mukaan islamilaisten sissien hallussa olevat öljy- ja energialaitokset. Uutistoimisto Interfaxin mukaan pommituslentoja oli 15. Kyseessä on kuudes peräkkäinen päivä, kun Venäjä on pommittanut Tshetsheniaa.

Puolustusministeriön edustaja kertoi lisäksi, että Venäjä on lähettänyt joukkoja vahvistukseksi Tshetshenian vastaiselle rajalleen. Venäjä on sanonut ilmaiskujen jatkuvan kunnes kaikki tshetsheenitaistelijat ja heidän tukikohtansa on tuhottu. Venäjä syyttää tshetsheenisissejä useissa venäläiskaupungeissa tehdyistä pommi-iskuista.

Ilmahyökkäykset ovat herättäneet pelkoa Tshetsheniassa ja saaneet tuhannet ihmiset pakenemaan alueelta. Tshetshenian läntinen naapuritasavalta Ingushia on vedonnut YK:n apuun kyetäkseen selviämään pakolaistulvasta.
(STT-Itar-Tass-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.