Mainos

Rupert Murdoch: Sanomalehdet kuolevat 2030-luvulla

Mediamoguli Rupert Murdoch uskoo, ettei painetuille sanomalehdille riitä enää lukijoita lähivuosikymmeninä. Murdochin mielestä kannettavat lukulaitteet korvaavat paperilehdet kokonaan ennen pitkää.

- Näen päivän, jolloin useimmat ihmiset ostavat lehtensä kannettaviin lukulaitteisiin - mieluummin kuin liiskattuihin puihin, Murdoch sanoi konferenssissa New Yorkissa.

- Voi kestää 20 vuotta ennen kuin ne korvaavat paperilehdet. Tai 30 vuotta, Murdoch ennusti.

Murdoch kertoi myös, että talouslehti Wall Street Journal alkaa veloittaa lukijoita mobiilikäytöstä muutaman kuukauden sisällä. Lukeminen matkapuhelimen avulla maksaisi dollarin viikossa lehden tilaajille ja kaksi dollaria viikossa muille. Sekä netti- että sanomalehteä tilaavat saisivat puolestaan mobiiliversion veloituksetta.

Murdochin mukaan Wall Street Journalin nettiversiolla on jo "selvästi yli miljoona" maksavaa asiakasta.

Murdoch on aiemmin ilmoittanut, että hän aikoo muuttaa omistamansa News Corporationin lehtien nettiversiot maksulliseksi ensi vuonna. News Corporation julkaisee Yhdysvalloissa Wall Street Journalin lisäksi muun muassa New York Postia. Britanniassa sen lehtiä ovat Times, Sunday Times, Sun ja News of the World.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.