Mainos

Ruovedellä murhapolton yritys - taustalla raju naapuririita

Ruoveden Jäminkipohjassa on tapahtunut torstain ja perjantain välisenä yönä murhan yritys, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Vuonna 1959 syntynyt uhri oli herännyt yöllä pihaltaan kuuluvaan myökkäämiseen ja lotisevaan ääneen.

Mies oli mennyt ikkunaan ja havainnut ulkona miehen heittämässä jotakin nestettä talonsa kuistille. Pian liekit leimahtivat ja kuisti ja talon seinä syttyivät täyteen liekkiin.

Uhri pääsi pakenemaan talosta viime hetkellä, mutta hän loukkaantui vakavasti joutuessaan poistumaan palavan kuistin kautta tulen läpi pihalle. Uhrin koira jäi liekkeihin.

Ulos päästyään uhri havaitsi myös autotallin olevan jo täydessä tulipalon vaiheessa. Uhri on tehohoidossa, mutta hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Perjantaiaamuna poliisi otti kiinni uhrin naapurin, 1949 syntyneen miehen epäiltynä murhan yrityksestä.

Poliisin saaman tiedon mukaan naapuruston välit ovat olleet pitemmän ajan kireät ja kiinniotetun miehen epäillään pahoinpidelleen uhria viime vuoden lokakuussa. Asia on jo edennyt syyteharkintaan.

Uhri on kertonut tunnistaneensa naapurinsa varmuudella pihalla liikkuneeksi ja jotakin nestettä kuistille heittäneeksi mieheksi.

Poliisin teknisessä tutkinnassa on selvinnyt, että kuisti on sytytetty tahallaan ja siinä on käytetty apuna ilmeisesti bensiiniä. Epäilty kiistää osallisuutensa tekoon.

Poliisi jatkaa asian esitukintaa kuulusteluilla ja paikkatutkinnalla. Epäilty on pidätetty ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä mainittuun tekoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.