Mainos

Ruotsissa yritettiin ryöstää pankki kauko-ohjaimella

Poliisi ei pidä todennäköisenä, että rikokseen olisi osallistunut joku pankin työntekijöistä.

Swedpankin konttori Knivstassa, Uppsalan lähellä joutui syksyllä erikoislaatuisen huijausyrityksen kohteeksi. Poliisin mukaan rikollisten oli onnistunut kauko-ohjata yhtä pankin tietokonetta ja melkein siirtää useita miljoonia kruunuja ulkopuoliselle tilille.

Seitsemän miestä on nyt pidätettynä epäiltynä huijauksesta.

- Oli lähellä, etteivät he saaneet hyvin merkittävää rahasummaa. Mistä summasta oli kyse, sitä emme voi vielä tutkintasyistä sanoa, Christer Nordström Uppsalan poliisista kertoi TT-uutistoimistolle.

Suurhuijaus onnistuttiin keskeyttämään elokuussa viime hetkellä, kun eräs pankin työntekijöistä huomasi, että joku kauko-ohjasi hänen tietokonettaan. Hiiren nuoli liikkui itsekseen tietokoneen ruudulla ja miljoonien kruunujen pankkisiirto oli parhaillaan käynnissä. Työntekijä löysi pöydän alta tietokoneeseen johdolla kiinnitetyn kauko-ohjauslaitteen, jonka hän repäisi irti. Pankkisiirto keskeytyi.

Poliisi ei pidä todennäköisenä, että rikokseen olisi osallistunut joku pankin työntekijöistä. Sen sijaan uskotaan, että kauko-ohjauslaite olisi asennettu paikoilleen pankkiin tehdyn murron yhteydessä.

- Tässä on kyse edistyneestä huijausyrityksestä. Mukanaolleilla on paljon teknistä tietoa.

Pidätetyt miehet ovat 24-63-vuotiaita miehiä ja kotoisin Tukholman lähiseudulta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.