Ruotsissa väkivaltainen pankkiryöstö

Ryöstössä käytettiin räjähteitä ja ammuttiin poliiseja kohti.

Ryöstäjät iskivät illalla pankkikonttoriin Etelä-Ruotsissa Tingsrydissä. Poliisin mukaan Swedbankin konttorin ryöstöön osallistui ainakin kolme aseistettua miestä.

Poliisi aloitti laajat etsinnät jäljittääkseen vaarallisina pitämänsä miehet.

- Heidän arvellaan olevan hyvin vaarallisia. He eivät epäröineet ampua pankin sisätiloissa eivätkä sen ulkopuolella, ja he käyttäytyivät muutenkin häikäilemättömästi, sanoi Robert Loeffel Kronobergin läänin poliisista.

Yksi heistä piti vahtia pankin ulkopuolella, ja toinen tunkeutui pankin tiloihin säpäleiksi lyödyn ikkunan kautta. Kolmas miehistä tuli pankkiin takakautta ja pakotti pakoon pyrkineet takaisin pankin tiloihin.

Ryöstäjät käyttivät räjähteitä pankin sisätiloissa ja ampuivat kohti paikalle hälytettyjä poliiseja paetessaan paikalta, kertoi uutistoimisto TT.

Kukaan ei saanut vammoja ammuskelussa. Poliisi ei kuitenkaan uskonut, että ryöstäjät ampuivat poliisia tarkoituksenaan vahingoittaa näitä. Pikemminkin kyse oli poliisin mukaan varoituslaukauksista.

Varkaat pakenivat paikalta hopeanvärisellä Saabilla. Takaa-ajaneet poliisit kadottivat kuitenkin ryöstäjien ajoneuvon näkyvistään, koska he eivät uskaltaneet pysytellä aivan karkureiden kintereillä.

Ryöstö tehtiin illansuussa, kun pankki oli sulkemassa oviaan. Pankissa oli ryöstön aikana kymmenkunta henkilöä, ja joku heistä onnistui tekemään hälytyksen.

Ryöstäjien röyhkeydestä kertoi sekin, että pankkikonttori sijaitsee vain kivenheiton päässä Tingsrydin poliisiasemasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat