Mainos

Ruotsissa väkivaltainen mellakka

Uusnatsit olivat kokoontuneet Salemiin muistamaan ulkomaalaisen surmaamaa poikaa. Mielenosoittajia oli tullut paikalle myös Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.

Vajaat 200 mielenosoittajaa on joutunut poliisin hoteisiin Salemissa Tukholman lähellä, kun uusnatsit ja vasemmistolaiset mielenosoittajat mellakoivat.

Eilen iltapäivällä alkaneet mellakat rauhoittuivat vasta illalla ja yön tunteina. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti yhteenotoissa.

Uusnatsit ovat järjestäneet vuodesta 2001 lähtien kaupungissa vuosittain soihtumarssin ulkomaalaisen kuoliaaksi pahoinpitelemän 17-vuotiaan pojan muistoksi. Marssi on vetänyt usein paikalle myös rasismin vastaisia aktivisteja, ja osapuolet ovat ottaneet väkivaltaisesti yhteen.

Myös kaksi koulua syttyi alueella tuleen. Palomiesten mukaan ainakin toinen palo oli sytytetty tahallaan. Palomiehillä oli vaikeuksia päästä palopaikoille, koska vasemmistonuoret heittelivät heitä kivillä.

Mielenosoituksen otti osaa runsaat tuhat ihmistä. Viranomaiset olivat varautuneet yhteenottoon, ja paikalla oli kymmenittäin poliiseja. Mielenosoittajien kuljettamiseen pois alueelta oli varattu useita busseja.

Mielenosoittajien joukossa oli viranomaisten mukaan myös ulkomaalaisia ainakin Tanskasta, Norjasta ja Venäjältä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.