Mainos

Ruotsissa vakava bussiturma

Viisi matkustajaa on loukkaantunut vakavasti kahden bussin törmäyksessä Taalainmaalla.

Ruotsissa on sattunut vakava bussiturma. Viisi ihmistä loukkaantui vakavasti ja kymmenkunta matkustajaa sai lievempiä vammoja kahden bussin törmäyksessä Gagnefissa Borlängestä luoteeseen.

Onnettomuus sattui aamupäivällä, kun venäläinen turistibussi ja ruotsalainen vuoroliikenteen bussi törmäsivät toisiinsa vaikeassa kelissä. Venäläisbussissa oli poliisin mukaan 55 matkustajaa, heidän joukossaan myös paljon lapsia. Ruotsalaisessa bussissa oli kuljettajan lisäksi vain neljä matkustajaa.

Kukaan ruotsalaisista ei loukkaantunut vakavasti.

Aluksi poliisi arvioi, että käytännöllisesti katsoen kaikki matkustajat saivat eriasteisia vammoja törmäyksessä. Myöhemmin selvisi, että osa loukkaantuneiksi luulluista oli vain sokissa.

- Koin tilanteen alussa kaoottiseksi kielivaikeuksien vuoksi, sanoi paikalle ensimmäiseksi saapunut ambulanssihoitaja Jonas Nordin. Useimmat Pietarista lähteneen bussin matkustajat puhuivat venäjän lisäksi vain muutaman sanan englantia.

Loukkaantuneet kiidätettiin Falunin ja Moran sairaaloihin. Lievimmin loukkaantuneet saivat ensiapua Gagnefin terveyskeskuksessa. Pelastustyöt kestivät pitkään, sillä monet venäläismatkustajista olivat puristuksissa vaurioituneessa bussissaan.

Turman syystä ei ollut tietoa. Onnettomuuden tutkijoiden on määrä analysoida ajoneuvojen matkakirjurien keräämät tiedot. Kumpaakaan kuljettajaa ei epäillä rattijuopumuksesta.

Uutistoimisto TT:n mukaan tie oli onnettomuuspaikalla liukas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.