Mainos

Ruotsissa siivotaan katuja lumesta vielä päiviä

Kova lumentulo oli tänään ohi Gävlessä Keski-Ruotsissa, mutta kinokset estävät autoliikenteen kaupungin kaduilla vielä useiden päivien ajan ja asukkaiden on liikuttava jalan, hiihtäen tai moottoripyörillä. Linja-autoliikenne oli vielä pysähdyksissä ja myös ainakin peruskoulut pysyivät suljettuina.

Gävlessä toivottiin, että kaupunki saataisiin eristyksistä, mutta poliisi kielsi liikenteen kaupungin keskustassa keskiviikkoaamuun saakka. Lisäksi joillain Gävleen johtavilla teillä rajoitettiin liikennettä, jotta se ei pääse häiritsemään kaupungissa jatkuvia puhdistustöitä. Pohjois- ja Etelä-Ruotsin yhdistävä Gävlen ohitustie avattiin tänään liikenteelle, vaikka kaupunkiin ei liikennettä päästettykään. Junia yritettiin saada tänään kulkuun, vaikka yllättäviä esteitä ilmenikin: Gävlestä puolenpäivän jälkeen pohjoista kohti lähtenyt juna törmäsi hirveen raiteilla olleeseen hirveen, ja junaliikenne jouduttiin jälleen pysäyttämään.

Ankara lumentulo on viime päivinä vaikeuttanut ruotsalaisten elämää myös muualla maassa. Ruotsin puolustusvoimat on antanut lumesta eniten kärsineille alueille käyttöön välttämättömiä kuljetuksia varten 40 telaketjuvaunua sekä kolme helikopteria. Eniten perjantaina alkaneista lumisateista kärsi kuitenkin Gävlen kaupunki, jossa lunta satoi yli metrin. Noin tuhat taloutta oli maanantaina vailla sähköä. Liikenne on takellellut viime päivien aikana myös muualla Ruotsissa. Arlandan lentokenttäliikenteen kerrottiin kuitenkin sujuvan tavalliseen tapaan.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.