Mainos

Ruotsissa porvarihallituksen luottamus alamaissa

Ruotsin politiikan syksy käynnistyy toden teolla tänään. Pääministeri Fredrik Reinfeldt antaa hallitusjulistuksen ja jo torstaina käsittelyssä on hallituksen kiistelty budjetti, jonka leikkaukset saivat jo puolustusministeri Odenbergin jättämään paikkansa.

Vielä eilen hallituspuolueet juhlivat Tukholman keskustassa ensimmäistä vuottaan vallassa, mutta jo tänään alkaa ankara kamppailu valtiopäivillä äänestäjien hyväksynnästä. Hallituksen suosio on romahtanut, suurimman oppositiopuolueen sosiaalidemokraattien sen sijaan kasvanut lähes samassa suhteessa.

Pääministeri Fredrik Reinfeldtillä riittää töitä saada äänestäjät ymmärtämään, että porvarihallitus on käynnistänyt lähes kaikki ne muutokset joita puolueet vaalitaistelussa lupasivat. Verot ovat laskeneet ja työttömyys kääntynyt parempaan suuntaan

-Muutos tekee kipeää, olemme tehneet melkoisen määrän syvälle meneviä muutoksia työttömyysturvaan ja työllistämiseen. Me näemme että ne madaltavat kynnyksiä työllistää pitkäaikaistyöttömiä, sanoo Reinfeldt

Dagens Nyheter -lehden pääkirjoitustoimittaja Barbro Hedvallin mukaan asioiden muutos on tapahtunut nopeasti:

-Luottamus hallitukseen on romahtanut todella nopeasti, jo viime syksynä. Kaikki mikä oli Reinfeldtille eduksi kun hän kamppaili Göran Perssonia vastaan, hän oli hillitty, sitkeä, tarkkaileva, hänellä oli kauniit ystävälliset silmät, se ei enää toimi.

Hallituksella on edessään hikinen syksy. Torstaina käsittelyssä oleva budjetti lupaa leikkauksia monille sektoreille, muun muassa työttömyysturvaan.

Puolustusbudjetin leikkaukset veivät jo mennessään puolustusministeri Mikael Odenbergin, ainoan ministerin jonka luottamus oli kasvussa ennen hänen eroaan. Puolustusvälinetollisuus ja armeija ovat monille kokoomusäänestäjille kunniakysymys, joiden leikkauksia nuorelta pääministeriltä on vaikea hyväksyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.