Mainos

Ruotsissa pidätetty ihmiskaupasta epäilty pariskunta

Jutun uskotaan liittyvän yli sadan ilmeisesti alle 18 -vuotiaan kiinalaisnuoren salakuljetukseen. Ruotsin poliisi uskoo, pidätetyllä pariskunnalla olleen merkittävä rooli ihmiskauppaverkostossa.

Ruotsin poliisi on pidättänyt Tukholmassa miehen ja naisen epäiltynä laajasta ihmiskaupasta. Jutun uskotaan liittyvän yli sadan kiinalaisnuoren salakuljetukseen Ruotsin kautta Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

- Liikkuu huhuja, että lapsia olisi käytetty halpatyövoimana Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Me emme kuitenkaan tiedä oikeastaan paljoakaan heidän kohtalostaan, kertoi komissaari Bo Larsson Ruotsin poliisista uutistoimisto TT:lle.

Vuoden 2004 syksyn jälkeen on Ruotsiin saapunut yli sata kiinalaista nuorta, jotka ovat anoneet poliittista turvapaikkaa. Sitten nuoret ovat kadonneet. Nuoret ovat iältään ilmeisesti alle 18-vuotiaita.

Ruotsin poliisi edistyi ratkaisevasti jutun tutkimuksissa, kun neljä kiinalaista nuorta lähti norjalaisesta pakolaiskeskuksesta viime torstaina. Norjalaiset poliisit seurasivat nuoria Ruotsiin, missä tutkimukset siirtyivät Ruotsin poliisille.

Neljä nuorta löydettiin eilen Tukholman eteläosassa sijaitsevasta asunnosta. Samassa yhteydessä tehtiin useita kotietsintöjä, jotka johtivat myös pariskunnan pidätykseen. Samalla löydettiin myös muun muassa suuri joukko väärennettyjä passeja.

- Epäilemme pariskunnalla olleen merkittävä rooli ihmiskauppaverkostossa. Lisäpidätykset ovat mahdollisia, kertoi komissaari Larsson.

Poliisi pyytää pariskunnan julistamista vangituksi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.