Mainos

Ruotsissa luvassa uusia hyökkäyksiä urheilukohteisiin

Uusia hyökkäyksiä on odotettavissa ruotsalaisiin urheilukohteisiin, ja jos Ruotsi saa järjestettäväkseen vuoden 2004 olympialaiset, iskuista tulee paljon tähänastisia vakavampia. Tämänsisältöinen uhkaus esitettiin nimettömässä kirjeessä, jonka ruotsalainen uutistoimisto TT sai tänään.

Kirjeen laatijat ilmoittivat tehneensä viime aikoina useita iskuja ruotsalaisiin urheilukohteisiin. Teot ovat olleet vastalauseita hyvinvointivaltion purkamiselle ja vallanpitäjien halulle järjestää kalliit kisat Ruotsissa.

- Me poltamme ja räjäytämme urheilukohteita. Ruotsalaiset on pantu polvilleen. Sairaita hoidetaan käytävillä, työttömyys- ja sairauskorvauksia on leikattu ja koulujen katot sortuilevat eikä kukaan opi siellä mitään. Me jotka rakensimme Ruotsin saamme kulkea hattu kourassa. Samaan aikaan kansanedustajat huvittelevat järjestämällä olympialaiset, jotka voivat tulla maksamaan meille valtavasti. Tällä leikillään he uhkaavat entisestäänkin meidän turvallisuuttamme, kirjeessä sanotaan.

Ihmishenkiä vaarassa?

Viestissä sanotaan tekijöiden pyrkineen tähänastisissa iskuissaan välttämään ihmisvahinkoja, mutta jos Ruotsi saa vuoden 2004 kisat, tilanne muuttuu.
-Olemme yrittäneet välttää ihmisvahinkoja ja jatkamme niin aina kansainvälisen olympiakomitean päätökseen saakka. Sen jälkeen ihmisuhreja ei voi välttää. Jos Ruotsi saa kisat, kaikista niiden valmisteluihin ja toteuttamiseen osallistuvat tulevat olemaan maalitauluja. Tämä koskee myös kisojen osanottajia ja yleisöä, kirjeessä uhkaillaan.

Kirjoittajat sanovat, että heillä on hallussaan runsaasti räjähteitä, ammuksia ja automaattiaseita. Meitä on riittävän monta toteuttamaan suunnitelmamme. Älkää epäilkö päättäväisyyttämme tai kykyämme, viestissä varoitetaan. Tukholman poliisi suhtautuu vakavasti uhkaukseen, vaikkei vielä olekaan selvää, ovatko viestin lähettäjät todella viimeaikaisten iskujen tekijöitä.

Tukholman alueella on viime aikoina tehty kahdeksan iskua urheilukohteisiin. Perjantain vastaisena yönä voimakas räjähdys tuhosi Tukholman olympiastadionin lehdistötiloja.
(STT-TT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.