Ruotsissa koronaan liittyviä kuolemia nyt yli 5 100, rekisteröityjä tartuntoja lähes 59 000

Lupaavia tuloksia koronahoidosta Ruotsissa – Suomessa testataan samaa metodia 4:18
Katso myös video: Lupaavia tuloksia koronahoidosta Ruotsissa – Suomessa testataan samaa metodia.

Ulkoministeri Lindeä on arvosteltu hänen saksalaiselle Deutsche Wellelle antamastaan koronahaastattelusta.

Ruotsissa on tähän mennessä ollut koronaan liittyviä kuolemia 5 122, kertoivat terveysviranomaiset. Uusia kuolemia raportoitiin tämän päivän aikana 69.

Koronavirustartuntoja on rekisteröity tähän mennessä yli 58 900. Torstaista tartuntojen määrä on kasvanut liki 2 900:lla.

Tehohoidossa on tai on ollut 2 354 ihmistä.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde antoi viime viikolla saksalaiselle Deutsche Wellelle haastattelun, jossa hän puolusti Ruotsin koronastrategiaa.

Haastattelussa toimittaja oli muun muassa kysynyt, eikö tunnu häpeälliseltä, että niin monet vanhat ihmiset olivat kuolleet Ruotsissa. Linde oli vastannut, että tuntui siltä kuin toimittajan mukaan olisi "jonkinlainen maailmanmestaruuskilpailu" maiden välillä siitä, missä on vähiten tartuntoja.

Toimittaja myös kyseenalaisti Ruotsin solidaarisuuden EU:ssa, koska Ruotsin hallitus on ollut kriittinen koronaviruspandemian aiheuttamasta talouskriisistä toipumiseen tarkoitettua elpymisrahastoa kohtaan. Linde vastasi, että "kuulostaa siltä kuin haluaisit heittää meidät pois EU:sta".

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan Linde on vahingoittanut Ruotsin mainetta "ylimielisillä ja omahyväisillä vastauksilla muiden esittämiin kohtuullisiin kysymyksiin, jotka koskevat Ruotsin korkeita kuolinlukuja".

Linde ei kadu kritiikkiä herättänyttä esiintymistään haastattelussa. Tosin hän sanoo, että olisi voinut käyttää joissakin kohdissa toisenlaisia ilmaisuja. Linden mukaan haastattelu ei vahingoittanut Ruotsin mainetta.

Lue myös:

    Uusimmat