Mainos

Ruotsissa korjataan talvimyrskyn tuhoja

Etelä- ja Länsi-Ruotsia riepotellut myrsky on laantunut, mutta tuhannet kotitaloudet odottavat yhä sähköä.

Uudenvuodenpäivänä Etelä-Ruotsin yli pyyhkäissyt rajuilma on aiheuttanut ongelmia tuhansille kotitalouksille vielä tänään. Illansuussa sähköt olivat yhä poikki lähes neljältä tuhannelta taloudelta. Aamulla sähköttömiä talouksia oli yli 10 000.

Suurimmat ongelmat olivat Kronobergin läänissä, jossa voimayhtiö Eonin ilmoituksen mukaan oli 2470 taloutta vailla sähköjä vielä illansuussa. Skånessa sähköt olivat poikki 400 taloudelta ja Hallannissa 380 taloudelta. Pahiten kärsi Ljungbyn kunta, jossa sähköttä oli vielä illalla 1300 taloutta.

Tällä kertaa rajuilma aiheutti vaikeuksia lähes yksinomaan Eon-voimayhtiölle, joka on suuri sähkönjakelija Etelä-Ruotsissa. Kaksi muuta suurta yhtiötä Vattenfall ja Fortum välttyivät isommilta häiriöiltä. Eon-yhtiön uusivuosi alkoi sitäkin ripeämmin ja voimayhtiöllä oli tänään 400 miestä raivaamassa linjoja ja kytkemässä sähköjä takaisin.

Suurin ongelma olivat linjojen päälle kaatuneet puut ja siellä täällä rikkoutuneet johdinpylväät. Uudenvuodenpäivänä Etelä-Ruotsissa oli pahimmillaan 30 000 taloutta vailla sähköjä.

- Meillä on ollut ongelmia myös puhelimien kanssa. Yhteydet eivät ole toimineet normaalisti kaikissa osissa kuntaa, Ljungbyn kunnan pelastustoimen johtaja Ola Johannesson kertoi uutistoimisto TT:lle tänään. Hän saattoi kuitenkin iloita siitä, että puita ei ollut kaatunut maanteiden tukoksi ja että sää oli vuoden aikaan nähden lämmin.

(MTV3-STT-TT)

 • Katso Netti-tv:stä Heikki Piuholan raportti Tukholmasta
 • (Yhdeksän uutiset 01.01.2007)
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.