Mainos

Ruotsissa kiistellään, voidaanko pakolaisia ostaa ulos maasta

Ruotsissa kiistellään siitä, voidaanko pakolaisia tavallaan ostaa ulos maasta.

Ruotsalainen Växjön kunta aikoo maksaa bosnialaisille pakolaisille jopa 100 000 markkaan kohoavan avustussumman, jos pakolaiset palaavat kotimaahansa. Pääministeri Göran Perssonin mielestä Ruotsista oleskeluluvan saaneille ihmisille ei pitäisi tarjota rahaa sillä ehdolla että he muuttavat pois maasta.

Bosnian suurlähetystössä Tukholmassa on jo kuukausien ajan kirjoitettu uusia passeja Bosnian kansalaisille. Sadat, ehkä tuhannet aikoinaan Ruotsiin lähteneet pakolaiset ovat palanneet kotiseuduilleen. Moni on kuitenkin jo tullut takaisin, eikä minkäänlainen laaja paluumuutto Ruotsista Bosniaan ole alkamassa.

Pääministeri Göran Persson on vierailee parhaillaan Bosniassa ja isäntäväen kanssa puhutaan juuri pakolaisten paluumuutosta. Kuultuaan Växjön suunnitelmista Persson varoitti kuntia liiallisesta kekseliäisyydestä.

Ruotsin hallitus voi halutessaan pysäytää Växjön suunnitelmat maksaa paluumuuttoavustusta. Växjö on vihjannut, että siinä tapauksessa monet kunnat haluavat siirtää taloudellisen vastuun pakolaisista kokonaan hallitukselle.
(MTV3/Osmo Tekoniemi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.