Mainos

Ruotsissa juhlittiin 60-vuotiasta kuningasta

Kuninkaan syntymäpäivät keräävät Tukholmaan suuren joukon Euroopan valtionpäämiehiä. Suomea edustavat presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi.

Ruotsissa on juhlittu kuningas Kaarle XVI Kustaan 60-vuotispäivää. Jo kahden päivän ajan kuningas on saanut vastaanottaa tuntikausia syntymäpäivälahjoja ja muita huomionosoituksia alamaisilta, mutta vasta vapunaattona vietettiin varsinaista juhlapäivää.

Kuninkaallinen perhe aloitti päivän ohjelman juhlajumalanpalveluksessa kuninkaanlinnan kirkossa. Paikalla oli myös runsas joukko kutsuvieraita, osa heistä hieman väsyneen oloisia lauantaina Drottningholmin linnassa tarjotun, pitkäksi venyneen syntymäpäiväillallisen jälkeen.

Kuninkaanlinnan pihalle oli jo aamupäivällä kerääntynyt suuri joukko ruotsalaisia hurraamaan kuninkaalleen. Paikalla oli kokonaisia koululuokkia, jotka yrittivät pysytellä yhdessä omien kylttiensä luona.

Lahjoja myös lapsilta

Myöhemmin joukko lapsia pääsi ojentamaan kukkia ja pikku lahjoja kuninkaalle linnan pihalla.

Iltapäivällä kuningas ja kuningatar Silvia matkasivat hevosten vetämissä avovaunuissa kuninkaanlinnasta kaupungintalolle, missä odotti Ruotsin valtiopäivien tarjoama juhlalounas. I

llalla kuningas tarjoaa juhlaillallisen kuninkaanlinnassa, jonne on kutsuttu suuri joukko Euroopan johtajia ja kuninkaallisia. Kutsuvieraiden joukossa on myös presidentti Tarja Halonen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.