Mainos

Ruotsissa jälleen ruokaskandaali

Ica-kauppaketjussa on ollut myynnissä suosittuja jouluomenoita, joista on löytynyt runsaasti kiellettyjä torjunta-aineita. Aiemmin tässä kuussa kauppaketjua koetteli jauhelihaskandaali.

Ruotsalainen kauppaketju Ica on jälleen uuden ruokaskandaalin kourissa.

Ica-ketjussa myynnissä olleista omenoista on ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan löytynyt kiellettyjä torjunta-aineita. Skånelaiselta omenatilalta hankituista Ingrid Marie ja Cox Orange -jouluomenalajikkeesta löytyi kahta Ruotsissa kiellettyä torjunta-ainetta.

Ruotsalaisten mediatietojen mukaan tilalla oli käytetty trifloxystrobin- ja bitertanol-torjunta-aineita, jotka on tarkoitettu sienien ja hyönteisten torjuntaan. Ruotsissa niiden käyttö on kielletty.

Kauppaketju on nyt joutunut vetämään pois myynnistä kaikkiaan 100 tonnin erän omenoita.

Vielä ei ole selvää, kuinka paljon omenoita oli ehditty myydä. ICA-ketjun laadunvalvontajohtaja Lena Sparring vakuuttaa joka tapauksessa, että omenoiden syömisestä ei aiheudu vaaraa terveydelle.

- Pitoisuudet ovat erittäin pieniä, eikä vaaraa terveydelle ole. Mutta jos joku haluaa palauttaa omenat, niin otamme ne tietysti vastaan myymälöissä, Sparring sanoo.

Ruotsin elintarvikeviranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka vaarallisia torjunta-aineet ovat. Elintarvikeviranomaiset eivät kuitenkaan usko, että muutaman omenan nauttimisesta aiheutuisi välitöntä vaaraa terveydelle.

Aiemmin tässä kuussa Ica-ketjua koetteli jauhelihaskandaali. Tuolloin kävi ilmi, että useat Ica-kauppiaat olivat myyneet vanhentunutta jauhelihaa. Kauppiaat vaihtoivat vanhentuneeseen jauhelihaan uudet pakkaukset sekä päivämäärät ja paluttivat ne myyntiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.