Mainos

Ruotsissa jälleen arvokuljetusryöstö

Ruotsissa on jälleen tehty arvokuljetusryöstö, Hallundassa Tukholman lounaispuolella. Ruotsi on Euroopan kärkisijoilla arvokuljetusryöstöissä

Ruotsin ryöstöaallolle ei näy loppua. Hallundassa, Tukholman lounaisosassa ryöstettiin jälleen arvokuljetus. 25 poliisipartiota ja useita helikoptereita etsi turhaan yksin toiminutta ryöstäjää.

Euroopan maista Ruotsissa tehdään arvokuljetusryöstöjä neljänneksi eniten. Edellä ovat vain Britannia, Irlanti ja Malta.

Ryöstäjä uhkasi kirveellä

Kaulaliinalla kasvonsa peittänyt ryöstäjä iski aamupäivällä vartijan kantaessa kolikkosäkkejä lähikauppaan.

Kirveellä uhannut mies onnistui lastaamaan autoonsa useampia säkkejä, mutta yhteensä saalista kertyi vain reilut 500 euroa.

Tämän päiväisen ryöstöpaikan lähistöllä iskettiin puoli vuotta sitten. Dramaattisessa ryöstössä kuljetusauto räjäytettiin auki. Saalis oli miljoonia. Kolme ryöstäjää tuomittiin tänään vankeuteen.

Tällaiset kuvat ovatkin ruotsalaisille valitettavan tuttuja. Viime vuonna maassa tehtiin kolmisenkymmentä arvokuljetusryöstöä ja viime vuosilta kadoksissa on 500-600 miljoonaa kruunua.

Valtiovaltaa toivotaan apuun

Moni miettii nyt, mitä arvokuljetusyritykset ovat tehneet, että ryöstöaalto saataisiin vihdoin pysäytettyä.

- Olemme tehneet Falckissa kovasti töitä eri toimenpiteiden eteen kuten sulkemalla järjestelmän, varmistamalla väripanossuojan, lisäämällä koulutusta ja toimimalla ennalta ehkäisevästi, tiedotuspäällikkö Roland Berndt Falckista kertoo.

Yhteiskuntaa odotetaan kuitenkin apuun.

- Tulisi olla kansalliset joukot suojaamassa kuljetuksia. Korkeammat rangaistukset ryöstön suunnittelusta ja toteutuksesta. Kuljetusautoilla tulisi myös olla helpompaa ajaa julkisen liikenteen kaistoilla, Berndt listaa.

Tämänpäiväisessä ryöstössä kukaan ei loukkaantunut. Ryöstäjä on edelleen kadoksissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.