Mainos

Ruotsissa harkitaan uusia Estonia-tutkimuksia

Ruotsi saattaa käynnistää uuden Estonia-tutkimuksen. Ruotsissa on järkytytty tiedosta, jonka mukaan hylyn ympärillä olisi ruumiita.

Estonian keulavisiiri

Estonialla sukelluksia tehnyt amerikkalaismiljonääri Gregg Bemis kertoi eilen Estonian uhrien ruumiista. Ruotsin hallitus haluaa saada käsiinsä Bemisin ryhmän ottamaan kuvamateriaalin ja tutustua siihen tarkasti, jotta jatkotoimista voidaan päättää. Mikäli tiedot ruumiista ovat oikeita, Ruotsissa harkitaan niiden ylösnostamista.

Göran Persson

Ruotsin pääministeri Göran Perssonin mukaan tietoja ei voi sivuuttaa olankohautuksella vaan niiden todenperäisyys pitää tutkia. Perssonin mukaan hallitus haluaa saada Bemisin ryhmän kuvamateriaalin ja tutustua siihen tarkasti, jotta mahdollisista jatkotoimista voidaan päättää.

Tutkimuskomissio ei usko väitteitä


Estonian tutkimuskomission suomalainen puheenjohtaja Kari Lehtola luonnehti eilen Bemisin tutkimuksia amatöörimäisiksi. Myös Ruotsissa Estonia-asioista vastaava ministeri Mona Sahlin on sanonut, että Bemisin puheissa on paljon spekulointia.

Estonia-raportti

Estonia-onnettomuuden kansainvälisen tutkintakomission ruotsalaisjohtajan Ann-Louise Eksborgin mielestä Bemisin sukellukset uponneen hylyn ympärillä eivät anna aihetta aloittaa uutta tutkintaa Estonian onnettomuuden syistä. -Tähän mennessä ei ole käynyt ilmi mitään sellaista, joka kumoaisi kansainvälisen tutkintakomission tulokset. Eivätkä Bemisin sukellukset ole lisänneet tietoja vähääkään, Eksborg sanoi tänään. -Tämän vuoksi en pidä tarpeellisena perustaa uutta tutkintakomissiota, mutta sitä vastaan minulla ei ole mitään, että Estonia-onnettomuuden selvittely itsessään jatkuu, hän sanoi.

Eksborgin mukaan komissio ei yrittänyt peitellä asioita, kun se aikanaan kertoi, ettei hylyn ulkopuolella ollut ruumiita. -Vuoden 1994 sukelluksissa ruumiita kuvattiin hylyn sisällä. Miksi siis olisi yritetty peitellä ulkopuolella olevia ruumiita, totesi Eksborg.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.