Mainos

Ruotsissa häly apaattisista pakolaislapsista

Ruotsin maahanmuuttovirasto epäilee, että pakolaislapsia hoidetaan tarkoituksella huonosti, jotta perhe saisi oleskeluluvan Ruotsista.

Ruotsissa on noussut häly apaattisten pakolaislasten huonosta hoidosta. Ruotsin maahanmuuttovirasto epäilee, että apaattisia pakolaislapsia hoidetaan tarkoituksella huonosti, jotta perhe saisi oleskeluluvan Ruotsista.

Svenska Dagbladet -lehden mukaan maahanmuuttovirasto on ilmoittanut poliisille kymmenkunta tapausta. Ainakin kahdessa tapauksessa pakolaislapsilla oli oireita myrkytyksestä. Kummassakaan tapauksessa hoitohenkilökunta tai sosiaaliviranomaiset eivät tehneet asiasta hälytystä.

Eräissä tapauksissa on herännyt epäilyjä myös lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmisryöstöstä.

Maahanmuuttovirasto ja poliisi ovat jo aiemmin epäilleet, että huonosti kohdellut apaattiset lapset eivät ehkä aina ole vanhempien biologisia lapsia, vaan mahdollisesti katulapsia tai lastenkotien entisiä asukkeja.

- On mahdollista, että perhe on tuonut mukanaan tänne lapsia, jotka on ollut tarkoituskin uhrata turvapaikanhakuprosessissa, sanoo Annica Ring, joka vastaa Tukholman alueella olevista apaattisista pakolaislapsista maahanmuuttovirastossa.

Viime huhtikuussa julkaistun raportin mukaan Ruotsissa on hoidettu vuoden 2003 alusta lähtien 410 pakolaislasta apaattisuusoireiden vuoksi. Melkein 90 prosenttia hoidossa olleista lapsista on tullut entisen Neuvostoliiton ja entisen Jugoslavian alueilta.

Oireiden vakavuus vaihtelee. Lievimmillään kyse on ollut koulusta kieltäytymisestä ja olemattomasta sosiaalisesta elämästä, pahimmillaan lapset ovat maanneet täysin eristäytyneinä ulkomaailmasta ja letkuruokinnassa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.