Mainos

Ruotsissa etsitään vankikarkureita ja kaapattua vartijaa

Eilen Tukholman lähettyvillä karanneet vangit jatkavat pakoaan. Panttivangiksi joutuneen vanginvartijan löytäminen on poliisin mukaan tällä hetkellä kiireellisin tehtävä.

Ruotsin poliisi

Ruotsin poliisi etsii edelleen kahta vankia, jotka kaappasivat mukaansa vartijan paetessaan eilen Mariefredin vankilasta Tukholman länsipuolella. Poliisia huolettaa erityisesti se, että vartijan pitää saada päivittäin lääkkeitä.

Poliisi on saanut yleisöltä runsaasti vihjeitä vankikarkureista, mutta ne eivät olleet vielä iltaan mennessä johtaneet tuloksiin.

- Meidän on tehtävä etsintöjä laajalla alueella, koska emme tiedä, mihin suuntaan he ovat lähteneet, sanoi etsintöjä johtava poliisi uutistoimisto TT:lle.

Karkureiden panttivangiksi joutuneen vanginvartijan löytäminen on poliisin mukaan tällä hetkellä kiireellisin tehtävä. Poliisi ei kuitenkaan vielä perjantai-iltapäivään mennessä ollut saanut käyttöönsä helikopteria jossa olisi ollut lämpökamera.

- Tämä on skandaali. Vanginvartija on kadoksissa, eikä poliisi saa paikalle tällaista helikopteria. Ilman lämpökameraa tämä on neulan etsimistä heinäsuovasta, tuskaili etsinnöissä mukana ollut poliisi Aftonbladet-iltapäivälehden verkkosivuilla.

Etsijät ovat huolissaan 54-vuotiaasta miesvartijasta, koska pelkäävät vankien jättäneen hänet syrjäiselle paikalle sidottuna tai muuten sellaisessa tilassa, ettei vartija kykene ottamaan yhteyttä kehenkään. Vartijalla on kaksi lasta.

Varusmiehiä mukana etsinnöissä

Vankikarkureita etsi perjantaina satakunta poliisia sekä kasvava joukko varusmiehiä. Koska mukana on myös panttivanki, poliisilla on mahdollisuus kutsua etsintöihin väkeä pelastuslaitoksista sekä vapaaehtoisia.

Keskusrikospoliisin päällikkö Lars Nylén totesi Aftonbladet-lehdelle, että karkureilla on tavallisesti tapana jatkaa matkaa ilman panttivankeja heti, kun vankilan tomut on karistettu jaloista. Nyt vartijasta ei ole kuitenkaan nähty jälkeäkään. Lisäksi paossa käytetty auto on edelleen kateissa.

Paenneista vangeista nuorempi, 28-vuotias mies, kärsi elinkautisrangaistusta murhasta. Vanhempi, 35-vuotias mies, oli tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan huumerikoksista. Oikeusministeri Thomas Bodströmin mukaan Ruotsin vankeinhoidon pääjohtaja Lena Häll Eriksson eroaa tehtävästään. Bodström itse aikoo pysyä virassaan, vaikka oppositiopuolueet ovat vaatineet myös ministerin eroa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.