Mainos

Ruotsissa esitetään varhaisnuorille öistä ulkonaliikkumiskieltoa

Växjön kunnan sosiaalilautakunnan puheenjohtaja ehdotta ulkonaliikkumiskieltoa alle 15-vuotiaille iltayhdentoista jälkeen.

Eteläruotsalaisessa Växjön kaupungissa halutaan lapset yöksi kotiin. Kunnan sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Anders Mårtensson ehdottaa alle 15-vuotiaille ulkonaliikkumiskieltoa kello 23:n jälkeen.

Mårtensson istuu 77 000 asukkaan Växjön valtuustossa vasemmistopuolueen edustajana. Hän ehdottaa ulkonaliikkumiskieltoa Smålandsposten-lehdessä kahden puoluetoverinsa kanssa.

- Olemme saanet uskomattoman paljon palautetta. Jo aamupäivällä puhelimeni alkoi täyttyä viesteistä, jossa växjöläiset kehuvat ja ottavat kantaa ehdotukseemme, Mårtensson sanoo.

- Ruotsissa tällaisia paikallisia ulkonaliikkumiskieltoa ei varhaisnuorille ole asetettu, mutta Saksassa, Itävallassa ja monissa Yhdysvaltain osavaltioissa ne ovat hyvin tavallisia. Tässä on kyse vanhempien vastuusta. Kuinka paljon annamme vastuun liukua alaikäisille lapsille ja kuinka paljon otamme vastuuta vanhempina, Mårtensson perustelee ehdotustaan.

Mårtensson aikoo viedä ehdotuksen Växjön valtuustoon, jota hallitsee sosialidemokraattien, vasemmistopuolueen ja ympäristöpuolueen punavihreä enemmistö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.