Mainos

Ruotsissa epäillään suomalaisputkimiehiä veronkierrosta

Gävlen verotoimisto tutkii suurta verosotkua. Suomalaisyhtiön palkkaamat työmiehet ovat jättäneet maksamatta veroja sekä sosiaali- ja työnantajamaksuja.

Kuutisenkymmentä suomalaista putkimiestä on epäiltynä vuosia jatkuneesta verojen kierrosta Ruotsissa.

Gävlen verotoimisto tutkii verosotkua, jossa suomalaisen yrityksen palkkaamat putkimiehet ja hitsaajat ovat jättäneet maksamatta miljoonien kruunujen verot ja muut maksut. Yhtiötä ei epäillä väärinkäytöksistä Ruotsissa.

- Melkein kaikki epäillyt ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia jukkia ja pekkoja, kertoo verotarkastaja Ulf Sparring Gävlen verotoimistosta.

Suomalaisyhtiöllä on ollut useita isoja työmaita Ruotsissa. Niihin on palkattu kymmeniä putkimiehiä ja hitsaajia. Tehtyjen sopimusten mukaan yhtiö on maksanut työntekijöilleen könttäsumman, josta työntekijöiden on ollut määrä maksaa verot, sosiaali- ja työnantajamaksut Ruotsiin. Näin ei ole tehty.

- Yhtiö ei ole tehnyt mitään väärin. Tällainen on mahdollista, jos ulkomaisella yrityksellä ei ole konttoria Ruotsissa. Työmiehet tässä ovat epäiltynä. Epäiltyjä on 65, Sparring selvittää.

Yhtiöllä puhtaat paperit

Verosotku alkoi selvitä, kun Ruotsin verottaja sai tietoja Suomen veroviranomaisilta.

- No sieltä löytyi kaikenlaista, mutta se on Suomen verottajan asia. Ruotsiin yhtiöllä on puhtaat paperit, Sparring toteaa.

Gävlen verotoimisto tutkii vuosia 1998-2004. Tuona aikana yhtiö on maksanut Ruotsiin 12,2 miljoonan kruunun eli 1,3 miljoonan euron palkkasumman. Verottajalta on pimitetty 7-8 miljoona kruunua eli 750 000 - 850 000 euroa.

Veroviraston selvityksissä on ilmennyt, että osa suomalaisyhtiön palkkaamista putkimiehistä on ollut samanaikaisesti sairaskirjoilla, eläkkeellä tai nostanut työttömyyskorvausta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.