Mainos

Ruotsissa autopommiepäily

Örebron kaupungissa Ruotsissa evakuoitiin aamulla yli 50 asuntoa autopommiepäilyn vuoksi. Poliisin epäilykset heräsivät yöllä, kun keskustassa syttyi palamaan kadunvarteen pysäköity auto. Tulipaloa edelsi pieni räjähdys.

Palavan auton ja sen viereisen auton ympärillä havaittiin myös liikkuvan henkilöitä, joilla on rikollistausta. Poliisi epäili, että palaneen auton viereiseen autoon olisi asetettu pommi. Katu suljettiin ja lähellä sijaitsevat asunnot evakuoitiin.

Paikalle Tukholmasta kutsutut pommiasiantuntijat eivät kuitenkaan löytäneet autoista merkkejä räjähdysaineista, ja asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa alkuiltapäivästä. Poliisin mukaan evakuointi sujui hyvin, ja asukkaat suhtautuivat tilanteeseen joustavasti.

-Emme löytäneet mitään merkkejä pommista. Mutta uskomme, että joku kasteli palaneen auton jollakin syttyvällä nesteellä ja sytytti sen sitten tuleen, poliisin edustaja Göran Gunnarsson kertoi.

Pommiautoksi epäillyn kulkuneuvon omistava mies on poliisin ennestään tuntema. Palaneen auton puolestaan omistaa nainen, joka asuu yhdessä hänen kanssaan. Mies kuitenkin kertoi poliisille, ettei häntä ole uhkailtu.

(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.