Mainos

Ruotsissa arvosteltiin valtiosihteerien pimeän työvoiman käyttöä

Uutistoimisto TT kertoi eilen, että puolet Ruotsin valtiosihteereistä on käyttänyt pimeää työvoimaa. Eniten rikkureita oli selvityksen mukaan maltillisessa kokoomuksessa.

Ruotsista on kauhisteltu selvitystä, jonka mukaan enemmistö maltillisen kokoomuksen valtiosihteereistä on teettänyt pimeästi töitä. Useat ruotsalaislehdet totesivat, että hallituksen uskottavuus horjuu jälleen.

Uutistoimisto TT kertoi eilen, että puolet Ruotsin valtiosihteereistä on käyttänyt pimeää työvoimaa. Eniten rikkureita oli TT:n selvityksen mukaan maltillisessa kokoomuksessa, jonka 15 valtiosihteeristä kymmenen myönsi teettäneensä töitä pimeästi.

Keskustalainen Hallands Nyheter kauhisteli paljastunutta kaksoismoraalia. Hallituspuolueesta, joka pyrkii tekemään lopun sosiaalietuuksien väärinkäytöstä, löytyykin vilpintekijöitä korkealta omista riveistä, lehti kirjoitti.

Dagens Nyheterin mukaan on aika kysyä, mitä näin laajalle levinnyt laittomuus kertoo Ruotsista ja niistä, jotka johtavat maata.

Reinfeldt puolusteli omiaan

Pääministeri Fredrik Reinfeldtin mukaan selvitys ei ole osoitus siitä, että kokoomuslaisilla olisi oma tietynlainen veromoraali.

- Voidaan ehkä löytää esimerkkejä siitä, että joku veroihin väsynyt henkilö on tehnyt väärin, mutta minusta kehitys on minun poliitikkovuosinani mennyt vastakkaiseen suuntaan, hän jatkoi.

Kokoomuksesta ei Reinfeldtin mukaan saa löytyä ymmärrystä pimeän työvoiman käytölle. Mietittävä on kuitenkin, mihin kohtuuden rajat vedetään, hän sanoi.

Ruotsin verovirastossa pidettiin selvityksen tuloksia vakavina. Viraston johtaja Björne Sjökvist kertoi, että kovin yllättynyt hän ei kuitenkaan ole. Viraston tutkimukset osoittavat, että tyypillisiä rikkureita ovat nimenomaan hyväpalkkaiset, hän sanoi.

Sjökvist patisti rikkureita maksamaan vaaditut työnantajamaksut jälkikäteen. Useiden valtiosihteereiden mukaan kyse ei kuitenkaan ollut niin suurista summista, että he olisivat olleet velvollisia maksamaan työnantajamaksuja.

Tällöin he syyllistyivät kuitenkin ilmoitusvelvollisuuden rikkomiseen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.