Mainos

Ruotsinpyhtää tyrmäsi toistamiseen Suur-Loviisan

Loviisa, Pernaja ja Liljendal ovat jo aiemmin hyväksyneet Suur-Loviisan liittymissopimuksen. Pirkanmaalla puolestaan Vammala, Äetsä ja Mouhijärvi liittyvät yhteen Sastamalan kaupungiksi.

Loviisan alueelle ei synny neljän kunnan Suur-Loviisaa. Hanke kaatui tänään Ruotsinpyhtään kunnanvaltuuston ylimääräisessä kokouksessa äänin 10-10 puheenjohtajan äänen ratkaistessa.

Valtuusto tyrmäsi liittymishankkeen kertaalleen jo 17. joulukuuta. Silloin äänet jakaantuivat kuten nytkin eli 10-10, yksi edustaja oli poissa ja puheenjohtajan ääni ratkaisi kielteisen kannan.

Loviisan, Pernajan ja Liljendalin valtuustot ovat hyväksyneet liittymissopimuksen. Alun perin myös Lapinjärven piti osallistua liitokseen, mutta sen valtuusto tyrmäsi liitosaikeet marraskuussa.

Ruotsinpyhtään kunnanjohtaja Risto Nieminen pitää mahdollisena, että Suur-Loviisan yhdistymishanke kariutui Ruotsinpyhtään valtuuston kielteiseen päätökseen lopullisesti.

Sastamala syntyy kolmen voimin

Vammala, Äetsä ja Mouhijärvi lounaisella Pirkanmaalla liittyvät yhteen Sastamalan kaupungiksi. Liitos tulee voimaan vuoden 2009 alusta alkaen.

Sastamalan synty varmistui, kun Vammalan ja Äetsän valtuustot hyväksyivät uusitun liitossopimuksen. Äetsän valtuusto hyväksyi Sastamalan äänin 21-6, Vammalassa päätös oli yksimielinen. Mouhijärven valtuusto hyväksyi sopimuksen jo 20. joulukuuta äänin 11-10.

Alun perin Sastamalaa viriteltiin Vammalan ja kolmen naapurikunnan kesken, mutta Punkalaitumen kunnanvaltuusto teki kielteisen päätöksen 10. joulukuuta. Uusi liitossopimus laadittiin kolmen jäljelle jääneen osapuolen kesken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.