Mainos

Ruotsin vaalit: Osittainen varusmiespalvelus nostettu esille

Ruotsissa vaalihuoneistot ovat auenneet valtiopäivävaaleissa. Äänestys jatkuu iltayhdeksään Suomen aikaa. 

Vaalikampanja kävi kiihkeänä loppumetreille asti ja päättyi eilisiltana kahden suurimman puolueen puheenjohtajan tv-väittelyyn.  

Ruotsin turvallisuus on noussut esille vaalikampanjoinnin viime metreillä. Sekä Sosiaalidemokraatit että osa oikeistoallianssia oleva kansanpuolue ovat nostaneet esille mahdollisuuden jonkinlaiseen osittaiseen varusmiespalvelukseen.

– Pääministerin paikkaa tavoittelevan Sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Stefan Löfvenin mielestä varusmiespalvelus voitaisiin osittain ottaa käyttöön asteittain tukemaan nykyistä palkka-armeijaan perustuvaa puolustusta, kertoo Ruotsissa vaaleja seuraava MTV Uutisten toimittaja Rita Strömmer.

Vaalipäivän suurin mielenkiinto on kääntymässä feministipuolueeseen.

– Täällä odotetaan jännityksellä yltääkö puolue sittenkin yli 4 prosetin vaalikynnyksen ja pääsisi parlamenttiin ja sitä kautta osaksi  punavihreää blokkia. Tähän yllätykseen on mielipidemittausten mukaan noin parinkymmenen tuhannen äänen matka.

– Feministipuolue kampanjoi vimmatusti etenkin Tukholmassa ja on nostanut yhdeksi vaaliaseekseen Ruotsidemokraattien vastustuksen. Mikäli puolue pääsee parlamenttiin, se pystyisi heikentämään Ruotsidemokraattien vaikutusmahdollisuuksia, Strömmer kuvailee.

Vaaliviranomaiset arvioivat, että alustavat tiedot valtiopäivien paikkajaosta saadaan iltayhdentoista jälkeen Suomen aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.