Mainos

Ruotsin vaaleista ennakoidaan kiperää

Viime hetken mielipidemittaukset ennen Ruotsin huomisia valtiopäivävaaleja eivät anna selvää kuvaa siitä, millaiseksi Ruotsin poliittinen kenttä muodostuu. Ruotsin lehdet ovat julkaisseet kolmen tutkimuslaitoksen Temon, Sifon ja Gallupin mielipidekyselyjen tulokset.

Temon mukaan sosiaalidemokraatit ja vasemmistopuolue saisivat yhdessä niukan kahden äänen enemmistön eli 177 paikkaa valtiopäiville. Sifon ja Gallupin mukaan sosiaalidemokraatit tarvitsevat kuitenkin sekä vasemmistopuolueen että ympäristöpuolueen tuen voidakseen johtaa maata.

Maltillisen kokoomuksen kannatus laskee kaikkien mittausten mukaan 23,2:n ja 24 prosentin välille. Sosiaalidemokraattien suosio on 37-38,3 prosenttia, eli hiukan enemmän kuin tähän asti. Kristillisdemokraatit saisivat 8-10,5 prosenttia ja vasemmistopuolue 10-12,5 prosenttia äänistä. Keskustapuolueen kannatus on 4,5-5,2 prosenttia. Kansanpuolue saisi 5-5,8 prosenttia ja ympäristöpuolue 4,5-6 prosenttia äänistä.

Epävarmoja äänestäjiä on yhä paljon. Kolmen mielipidemittauksen mukaan 11,7-13 prosenttia ruotsalaisista ei vieläkään tiedä, ketä äänestää. Haastateltavia oli tutkimuksissa 1700-2500.
(STT-TT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.