Mainos

Ruotsin uutta pakolaislakia arvostellaan liian tiukaksi

Ruotsi on ollut perinteisesti yksi maailman avokätisimpiä pakolaisia vastaanottavia maita. Valtiopäivien tänään hyväksymä uusi pakolaislaki tekee tästä lopun, ainakin lain arvostelijoiden mielestä.

Sosiaalidemokraattinen hallitus ajoi lain valtiopäivillä läpi keskustapuolueen ja maltillisen kokoomuksen tuella. Kriitikoiden mukaan demarit ovat nyt pääosin omaksuneet ulkomaalaisvihamielisen ja valtiopäiviltä jo pois pudonneen Uusi demokratia -puolueen linjan pakolaispolitiikassa.

Kansanpuolueen kansanedustaja Lennart Rhodin sanoi viime viikon parlamenttikeskustelussa Ruotsin pakolaispolitiikan romahtaneen. Ruotsin pakolaispolitiikasta vastaava kehitysapuministeri Pierre Schori puolusti uutta lakia kansanedustajille sanoen sen olevan selkeä ja uudenaikainen.

Uudesta laista on mm. poistettu kohdat, jonka mukaan turvapaikka voidaan myöntää sotatoimiin osallistumisesta kieltäytyville tai ns. de facto -pakolaisille, eli henkilöille, joiden asema käytännössä muistuttaa pakolaisuutta. Turvapaikkaa ei enää myönnetä yksinomaan humanitaarisista syistä. Niin ikään rajoitetaan Ruotsista jo turvapaikan saaneiden pakolaisten sukulaisten pääsyä maahan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.