Mainos

Ruotsin ulkoministeri kuollut vammoihinsa

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh on kuollut vammoihinsa sairaalassa. Poliisi etsii edelleen Lindhin murhaajaa.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindh kuollut puukotuksessa saamiinsa vammoihin.

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh on kuollut. Lindh menehtyi aamulla eilisessä puukotuksessa saamiinsa vammoihinsa tukholmalaisessa sairaalassa.

Lääkärit yrittivät lopettaa Lindhin maksan vaurioitumisesta johtuvaa sisäistä verenvuotoa, mutta ulkoministeri menehtyi saamiinsa vammoihin aamulla Suomen aikaa kello 6:29. Leikkaus oli jatkunut yli puoli vuorokautta.

Ulkoministerin kuolemasta tiedotettiin vasta kello kymmenen jälkeen Suomen aikaa.

Lindh sai vakavia vammoja eilen iltapäivällä, kun häntä puukotettiin tavaratalossa Tukholmassa. Hän sai hyökkäyksessä pistohaavoja käsiinsä, vatsaansa sekä maksaansa.

Silminnäkijöiden mukaan mies syöksyi päin Lindhiä, joka oli ostoksilla ystävättärensä kanssa. Mies iski Lindhin maahan päähän kohdistuneilla iskuilla ja hyökkäsi sen jälkeen hänen kimppuunsa puukon kanssa. Tekonsa jälkeen mies pakeni paikalta. Poliisi on löytänyt miehen puukon, takin ja lakin.

Laajat etsinnät Lindhin surmanneen miehen löytämiseksi jatkuivat. Ruotsin turvallisuuspoliisi, keskusrikospoliisi ja Tukholman poliisi ovat perustaneet yhteisen esikunnan jutun selvittämiseksi. Tekoa tutkitaan murhana.

Teko suunniteltu

Anna Lindhiä puukotettiin NK-tavaratalon rullaportaiden yläpäässä toisessa kerroksessa. Puukottaja iski häntä veitsellä edestäpäin, kertoi Tukholman poliisi tänään.

-Hän oli nousemassa rullaportaista, kun puukottaja ilmaantui hänen eteensä. Lindh jatkoi menoaan, jolloin puukottaja perääntyi hänen edellään. Filippa K -liikkeen kohdalla mies puukotti häntä edestäpäin, ja Anna Lindh vajosi maahan, kertoi Tukholman poliisin tiedottaja Björn Pihlblad.

NK-tavaratalon edustaja puolestaan kertoi, että tavaratalon vartijoita saapui puukotuspaikalle jo puoli minuuttia sen jälkeen kun saivat hälytyksen.

-Silloin tekijä oli jo hävinnyt paikalta, sanoi NK:n varatoimitusjohtaja Peter Zäll.

Veriteolla oli lukuisia silminnäkijöitä. Myös tavaratalossa olevista turvakameroista saattaa olla apua jutun selvittämisessä. Poliisi toivoo, että miehen pako olisi saatu filmille. Poliisin mukaan teko oli todennäköisesti suunniteltu.

-Näyttää siltä, että hän on tiennyt mitä tekee. Ainakaan kyse ei ole mielenhäiriöstä, arvioi poliisin tiedottaja Pihlblad.

(MTV3-NTB-TT-STT)

(APTN 11.09.2003)

Anna Lindh oli yksi Ruotsin suosituimmista poliitikoista. Hänen poliittinen uransa alkoi jo vuonna 1982.
(Huomenta Suomi 11.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.